Begagnad kurslitteratur i Hagabergs folkhögskola

Högskola / Universitet

Välkommen till Hagabergs folkhögskola

Hagabergs folkhögskola ligger mitt i Södertälje med närhet till både storstad och landsbygd vilket präglar skolans kursutbud och aktiviteter. Tillsammans skapar vi en mötesplats med utrymme för ny kunskap, kulturutbyten och engagemang, både lokalt och globalt! Här ges möjlighet att utvecklas och lära tillsammans!

Skolans läge

Skolan ligger i ett lummigt parkområde centralt i Södertälje, nära Östertälje station. Vi har mycket goda kommunikationer, med pendeltåg tar det ca 35 min från Stockholm och flera SL-bussar stannar vid skolan.

Våra olika utbildningar

Hagaberg har ca 350 studerande och erbjuder Allmän kurs både på grund- och gymnasienivå med olika profiler med inriktning mot bl a kommunikation, musik, bild och form, globala frågor, ledarskap och fastighetsskötsel. På Allmän kurs kan du få grundläggande behörighet och ett studieomdöme efter ett till tre års heltidsstudier.

Vi har flera yrkesinriktade utbildningar, 2-åriga Fritidsledarutbildningar både på plats och på distans, en 2-årig Socialpedagogutbildning samt Kyrkans grundkurs som ges på distans under två terminer.

Som profilkurser finns Livskunskapskurs och Livskunskapskurs med skapande, en väg till återhämtning från utbrändhet, depression och annan psykisk ohälsa.

Slutligen har vi även en studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) samt praktikplatser med arbetsträning i Origo och ung Origo

Bibelskolor

Hagaberg har två bibelskolor som filialer (i Stockholm och Uppsala).

Kulturlivet

På Hagaberg vill vi bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet. Här finns såväl skapande på schemat som regelbundna kulturevenemang där både deltagare respektive professionella kulturutövare medverkar.

Varmt välkommen till att söka någon av våra utbildningar!

Hagabergs folkhögskola

Lärosäten

Södertälje, Distans

Utbildarens hemsida

www.hagaberg.fhsk.se