Socialpedagogik : pedagogiskt socialt arbete
ISBN9789147113385
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareChrister Cederlund
Publiceringsår2017-06-01
FörlagLiber AB
Antal sidor208
SpråkSvenska

Häftad • 2017-06-01

Socialpedagogik : pedagogiskt socialt arbete

av Christer Cederlund

 • ISBN: 9789147113385
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2017-06-01
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 208
 • Språk: Svenska

Eller begagnad från 1 säljare -45% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Cathleen O
  304 kr

  Ny

Om Socialpedagogik : pedagogiskt socialt arbete

Boken Socialpedagogik : pedagogiskt socialt arbete släpptes år 2017 och är skriven av Christer Cederlund.

Den består av 208 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Socialpedagogik : pedagogiskt socialt arbete begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 186 kr (45%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Författarna beskriver socialpedagogik som ett kunskapsområde i det akademiska ämnet socialt arbete och ger rikliga exempel på socialpedagogiska tillämpningar i arbete med människor i problematiska livssituationer. De närmar sig spännande professionella förhållningssätt som tar fasta på den motivation och kraft människor själva har.Läs merBoken tar även upp framväxten av de socialpedagogiska utbildningarna samt den moderna och utvecklade socialpedagogik vi idag talar om, till exempel i samband med samhällets inkluderings- och exkluderingsprocesser.Syftet med boken är att synliggöra pedagogikens betydelse i det sociala arbetet, vilket i ringa utsträckning beskrivits i litteratur kopplat till socialt arbete under de senaste decennierna. I praktiska exempel analyseras hur det pedagogiska tänkandet formar positiva och professionella tillämpningar av social pedagogik i socialt arbete.I upplaga 2 har de socialpedagogiska utgångspunkterna tydliggjorts och nya arenor för socialpedagogiken presenteras. Ett nytt kapitel om socialpedagogiska vändpunktsprocesser har också tillkommit. Innehållet har breddats mot behandlingspedagoger och andra yrken som ryms inom det socialpedagogiska fältet.Boken används på en rad socionom- och socialpedagogutbildningar, behandlingspedagogutbildningar och andra kurser och närliggande utbildningar där socialpedagogik ingår.Om författarnaChrister Cederlund (huvudförfattare) är fil.mag. i socialt arbete och lärare vid Institutionen för socialt arbete vid Stockholms universitet.Stig-Arne Berglund är fil.dr i socialt arbete och lärare vid Institutionen för socialt arbete vid Umeå universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 225 kr   Spara 45% mot nypris
Ny från 411 kr