Begagnad kurslitteratur i Östra Grevie folkhögskola

Folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola

På Östra Grevie folkhögskola på skånska Söderslätt är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid. Här hittar du även ateljéer, konferenslokaler, matsal och bostäder.

Idylliskt läge nära städer och hav

Trots det idylliska läget i en stillsam by (Östra Grevie) ligger skolan nära Malmö, Trelleborg, Lund och Köpenhamn med Falsterbos vita sandstränder inom räckhåll.

Malmö eller Trelleborg når du under en halvtimma med Pågatåget. Lund och Köpenhamn ligger endast en timma bort. 

En stor och populär skola

Östra Grevie folkhögskola är en av Sveriges största folkhögskolor och har en högskoleförening som huvudman. Det gör att skolan är politiskt och religiöst obunden. De populära utbildningarna har en uttalat kulturell profil och rekryterar studerande över hela landet.

Bo på skolans internat

Internatboendet är fördelat på fem olika elevhus som ligger i anslutning till varandra i skolans vackra park. Internatet har sammanlagt upp till 70 rum och varje elevhus har mellan fem till tretton rum. Du har ditt privata rum, men delar de gemensamma utrymmena – dusch, wc, vardagsrum och kök.

Rummen har en basinredning med säng & madrass, skrivbord, stol, bokhylla, spegel och lampor. Täcke, kudde, sängkläder och handdukar har du med dig själv. Du får däremot inte ha med egna möbler eller tv till ditt rum. Det finns även ett trådlöst wi-fi nätverk.

Du har tillgång till tvättstuga, gym och bastu, gemensamt särskilt tv-rum med satellitkanaler (Viasat Guld), pingisrum samt biljardbord. Skolan erbjuder också en härlig utomhusmiljö med stora gräsmattor för fotboll, brännboll och grillkvällar. Dessutom har skolan en egen sjö.

Östra Grevie - folkhögskolan i Malmö 

Vi är en hemtrevlig skola som ligger på två ställen i Malmö; på Kopparbergsgatan 2A och på Persborgstorget. Folkhögskolan har en mångkulturell och kreativ miljö. Lärare och studerande arbetar mot gemensamma mål; utbildning, vidaregång och minnen för livet. I lika hög grad som vi värdesätter studieresultat värderar vi bildningen och den personliga utvecklingen.

På folkhögskolan i Malmö har vi stora möjligheter att anpassa utbildningen efter dina behov, din kunskapsnivå och dina framtidsplaner. Har du inte studerat på länge eller känner en ovana och osäkerhet är våra kurser utmärkta ingångar till yrkeslivet eller fortsatta studier.

Vi erbjuder svenska för invandrare (SFI), studiemotiverande kurs (SMF), etableringskurs, grundskolekurser, förberedande kurser inom vård och omsorg samt kurs på gymnasienivå. Vi fokuserar på svenska språket och våra lärare är särskilt utbildade för att arbeta med vuxna studerande.

Östra Grevie folkhögskola

Lärosäten

Vellinge, Malmö