Naturvetenskapens bärande idéer i praktiken : Metodik för lärare F-6
ISBN9789140689306
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareMats Areskoug, Margareta Ekborg, Karin Nilsson, Dora Sallnäs
Publiceringsår2015-06-29
FörlagGleerups Utbildning
Antal sidor292
SpråkSvenska

Häftad • 2015-06-29

Naturvetenskapens bärande idéer i praktiken : Metodik för lärare F-6

av Mats Areskoug, Margareta Ekborg, Karin Nilsson och Dora Sallnäs

  • ISBN: 9789140689306
  • Upplaga: 1
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2015-06-29
  • Förlag: Gleerups Utbildning
  • Antal sidor: 292
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Naturvetenskapens bärande idéer i praktiken : Metodik för lärare F-6

Boken Naturvetenskapens bärande idéer i praktiken : Metodik för lärare F-6 släpptes år 2015 och är skriven av Mats Areskoug, Margareta Ekborg, Karin Nilsson och Dora Sallnäs.

Den består av 292 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I den här boken ges konkreta förslag på hur man kan arbeta med naturvetenskap i årskurserna F-6. Läraren ska kunna erbjuda lärandesituationer där eleverna kan skapa sig en grundläggande förståelse av energi, materia, ekologiska begrepp, människokroppen, krafter och vårt solsystem. Boken inleds med en presentation av olika aspekter av undervisning i naturvetenskap utifrån ämnesdidaktisk forskning. Därefter följer ett stort antal undervisningsaktiviteter som är avsedda att stimulera eleverna att upptäcka naturvetenskap och utveckla deras förmåga att genomföra undersökningar. För varje aktivitet beskrivs syfte, frågeställning och arbetsgång. Aktiviteterna diskuteras ingående, både vad gäller ämnesinnehåll och didaktiska och metodiska aspekter, utifrån samma helhetsperspektiv och bärande idéer som boken Naturvetenskapens bärande idéer. Strukturen för aktiviteterna är tänkt att fungera som ett stöd för läraren vid planering av elevaktiviteter, samtidigt som det finns utrymme för alternativa lösningar och genomföranden. Mats Areskoug, docent i fysik, Margareta Ekborg, professor i ämnesdidaktik, Karin Nilsson, universitetsadjunkt i naturvetenskap och Dora Sallnäs, universitetsadjunkt i naturvetenskap - samtliga, Malmö högskola. Författarna har undervisningserfarenhet från förskola till högskola.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..