Naturförskola : lärande för hållbar utveckling
ISBN9789197902335
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareAnette Barr, Annica Nettrup, Anna Rosdahl
Publiceringsår2012-01-20
FörlagLärarförbundets förlag
Antal sidor144
SpråkSvenska

Häftad • 2012-01-20

Naturförskola : lärande för hållbar utveckling

av Anette Barr, Annica Nettrup och Anna Rosdahl

 • ISBN: 9789197902335
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2012-01-20
 • Förlag: Lärarförbundets förlag
 • Antal sidor: 144
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -30% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Olga L
  179 kr

  Bra skick

Om Naturförskola : lärande för hållbar utveckling

Boken Naturförskola : lärande för hållbar utveckling släpptes år 2012 och är skriven av Anette Barr, Annica Nettrup och Anna Rosdahl.

Den består av 144 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Lärarförbundets förlag.

Köp Naturförskola : lärande för hållbar utveckling begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 76 kr (30%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Författare: Anette Barr, Annica Nettrup och Anna RosdahlFörfattarna har med naturen som utgångspunkt utvecklat ett arbetssätt för att nå målen i förskolans läroplan.Genom att arbeta tema- och ämnesövergripande med språk, matematik, naturvetenskap och teknik får barnen uppleva sin närmiljö på ett nytt sätt. Lärandet sker i växelspel med naturen och blir meningsfullt och lustfyllt, något som gynnar både barn och förskollärare. Och detta arbetssätt ger resultat barnen skaffar sig större ämneskunskaper jämfört med tidigare. De får möjligheter att utveckla ett varsamt förhållningssätt till naturen och närmiljön, som i sin tur leder till en hållbar utveckling i ett längre perspektiv.Med konkreta exempel och bilder, pedagogisk dokumentation, noteringar och analys visar författarna hur de arbetar. Boken vill inspirera andra förskollärare att våga förändra och utforma sin egen verksamhet.Anette Barr, Annica Nettrup och Anna Rosdahl fick våren 2009 Ulla-Britta Bruunstipendiet för sitt arbetssätt.Innehåll:FÖRORDPROLOGKAPITEL 1.Med naturen som lärmiljöFördelar med lärande utomhusUtemiljöns betydelseVikten av föräldrarnas medvetenhet KAPITEL 2.Djurkyrkogården KAPITEL 3.Utforskande arbetssättMaterial för utforskande lärandeGruppsammansättningarArbetslagets rollKAPITEL 4.Kunskapsområdet språkVerksamhetens betydelse för språkutvecklingAtt använda datorFrämmande språk i verksamhetenKAPITEL 5.Kunskapsområdet matematikVad är matematik?Olika material och teknikerTillåtande miljöVilka delar inom matematiken och varför?KAPITEL 6.Kunskapsområdena naturvetenskap och teknik LuftexperimentUtforskande materialKemiexperimentKAPITEL 7.DokumentationFokus på lärandesituationerNoteringarFokusintervjuer med barnenKAPITEL 8.Samarbete med skolan och det övriga samhälletÅldersintegrerat öppnar möjligheter Samarbete med samhället EFTERORDREFERENSER

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 179 kr   Spara 30% mot nypris
Ny 255 kr