Mikroekonomi
ISBN9789144007380
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareRoger Axelsson, Karl-Gustaf Löfgren, Tönu Puu
Publiceringsår1998-09-02
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor369
SpråkSvenska

Häftad • 1998-09-02

Mikroekonomi

av Roger Axelsson, Karl-Gustaf Löfgren och Tönu Puu

 • ISBN: 9789144007380
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1998-09-02
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 369
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sandra W
  159 kr

  Bra skick

 • Fredrik S
  209 kr

  Bra skick

 • Ragnar Å
  309 kr

  Ny

 • Emma L
  359 kr

  Bra skick

Om Mikroekonomi

Boken Mikroekonomi släpptes år 1998 och är skriven av Roger Axelsson, Karl-Gustaf Löfgren och Tönu Puu.

Den består av 369 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Mikroekonomi begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Mikroekonomi behandlar de små (mikro-) enheterna i ekonomin, dvs konsumenter och företag.I denna bok behandlas samhällets grundläggande resursfördelningsproblem:1. Vad ska produceras?2. Hur ska det produceras?3. Vem ska erhålla produktionsresultatet?4. När ska varorna produceras och konsumeras?Resursfördelningsteorin är en teori för hur samhällets grundläggande resursfördelningsproblem löses inom ramen för marknadsekonomin. Därvid spelar prisbildningen en helt central roll.Inledningsvis studeras konsumenternas och företagens beteende samt samspelet dem emellan på marknaden. Därvid behandlas hur konsumenternas efterfrågan och företagens utbud tillsammans bestämmer marknadspriset. Vidare beskrivs hur ett ekonomiskt system med marknadsprisbildning, under en rad strikta förutsättningar, leder till en resursfördelning som är samhällsekonomiskt effektiv.Därefter behandlas de fall då marknaden avviker från den perfekta marknadsmodellen. Ofullständig konkurrens – i form av t ex monopol och oligopol – är avsteg från den tänkta perfekta marknadsekonomin. Andra avvikelser är kollektiva varor, externa effekter i form av t ex miljöförstöring samt ofullständig och asymmetrisk fördelad information.Avslutningsvis studeras konsumentens sparande- och investeringsbeslut samt välfärdsmätningar och nationalräkenskaper.Boken vänder sig i första hand till studerande i nationalekonomi vid universitet och högskolor.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr
 Letar efter nypriser..