Klassisk och modern samhällsteori
ISBN9789144046426
Upplaga3
FormatHäftad
Publiceringsår2007-04-10
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor552
SpråkSvenska

Häftad • 2007-04-10

Klassisk och modern samhällsteori

 • ISBN: 9789144046426
 • Upplaga: 3
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2007-04-10
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 552
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

548 kr

Ej tillgänglig

559 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -25% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Simon F
  409 kr

  Bra skick

Om Klassisk och modern samhällsteori

Boken Klassisk och modern samhällsteori släpptes år 2007.

Den består av 552 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Klassisk och modern samhällsteori begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 139 kr (25%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Klassisk och modern samhällsteori är en bred introduktion till de olika samhällsteoretiska traditionerna och deras grundbegrepp. Tyngdpunkten ligger på de samhällsteorier som utvecklats från och med nationalstatens konsolidering och industrialismens och kapitalismens genombrott - med utgångspunkt i klassiska tänkare som Karl Marx, Herbert Spencer, Émile Durkheim, Max Weber och Georg Simmel - och fram till i dag, då sociologiska tänkare som bland andra Jürgen Habermas, Pierre Bourdieu, Niklas Luhmann och Anthony Giddens präglar utvecklingen.I boken presenteras och analyseras de enskilda teoriernas bakgrund och centrala idéer. Varje kapitel innehåller dessutom korta biografier om teoriernas grundare samt en översikt av nyckelbegrepp och definitioner. En mycket utförlig litteraturlista, som innehåller både originalverk, svenska översättningar och sekundärlitteratur, kompletteras med ett omfattande register vilket gör att boken lämpar sig som uppslagsverk och redskap för litteratursökning.Boken är skriven av svenska, norska och danska sociologer, med undantag av ett kapitel som är författat av en engelsk sociolog. Denna tredje upplaga är kraftigt utvidgad, reviderad och uppdaterad, med många nyskrivna kapitel och nytillkomna författare.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 409 kr   Spara 25% mot nypris
 Letar efter nypriser..