Kan man lära sig att bli lärare?
ISBN9789144017822
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareB Westerberg, B Linnér
Publiceringsår2001-08-30
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor140
SpråkSvenska

Häftad • 2001-08-30

Kan man lära sig att bli lärare?

av B Westerberg och B Linnér

  • ISBN: 9789144017822
  • Upplaga: 1
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2001-08-30
  • Förlag: Studentlitteratur
  • Antal sidor: 140
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Kan man lära sig att bli lärare?

Boken Kan man lära sig att bli lärare? släpptes år 2001 och är skriven av B Westerberg och B Linnér.

Den består av 140 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Visst kan man lära sig att bli lärare men frågan är hur vägen dit ser ut. Vilken betydelse har egna skolerfarenheter? Vilken roll spelar utbildningen? Vad betyder övning i att undervisa? Vem är det egentligen som lär vem att bli lärare? Lärarutbildare och lärarstuderande har inte alltid samma svar. Denna bok lyfter fram olika röster, ståndpunkter och perspektiv. »Jag vill ha en korg med tips och idéer om hur jag ska göra«, säger studenten. Lärarutbildarna vill hellre att studenten tänker själv, är nyfiken och inte tar allt för givet. Boken uppmärksammar ett antal konfliktfyllda frågor kring lärande och lärarutbildning. Vilket yrkesperspektiv och vilken syn på professionalism ska genomsyra utbildningen? Författarna behandlar också frågor om kunskapsbildning och ämnessyn samt diskuterar teorins förhållande till praktiken. Boken innehåller konkreta exempel på lärarstuderandes och lärares arbete i klassrummet samt porträtt av några unga lärare. Exemplen tolkas och diskuteras utifrån didaktisk teoribildning. Boken vänder sig till studenter och lärare vid landets lärarutbildningar. Den är också av intresse i utbildning och fortbildning av lärare på fältet samt inom andra utbildningar där frågor om praktikens förhållande till teorin, om yrkesprofessionalism och kunskapssyn är centrala.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..