Faktaboken som pedagogisk resurs
ISBN9789144034515
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2008-08-26
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor158
SpråkSvenska

Häftad • 2008-08-26

Faktaboken som pedagogisk resurs

 • ISBN: 9789144034515
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2008-08-26
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 158
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Margaretha P
  159 kr

  Bra skick

 • Eva L
  184 kr

  Bra skick

 • Filippa L
  224 kr

  Ny

 • Andrea O
  229 kr

  Bra skick

Om Faktaboken som pedagogisk resurs

Boken Faktaboken som pedagogisk resurs släpptes år 2008.

Den består av 158 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Faktaboken som pedagogisk resurs begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Faktaböckerna utgör cirka 20 procent av bokutgivningen för barn, men har hittills ägnats ringa uppmärksamhet av barnboksforskare. Ändå vet vi att barns erfarenhet av och arbete med faktaböcker påverkar dem på olika sätt: de ger värdefulla kunskaper om verkligheten, väcker nyfikenhet över förhållanden i fjärran tid och rum samt stimulerar barns tankar om livet - deras eget liv men också andras. I den här boken beskriver Elsa Gómez hur faktaböcker av god kvalitet kan användas för att väcka läsintresse, motivera svaga läsare och utveckla barns skrivande av faktatexter. Hon diskuterar faktaboken som begrepp och genre samt hur den förhåller sig till barns skönlitteratur, bilderböcker och läroböcker. Under vilka villkor produceras faktatexter? Hur är de uppbyggda? Hur kan de läsas och förstås? Vi får också följa faktabokens historiska rötter, liksom trenderna i den svenska faktabokens utveckling fram till våra dagar med exempel från ett tiotal ämnesområden. Boken avslutas med korta biografier över ett antal svenska, nu verksamma faktaboksförfattare och illustratörer och deras faktaböcker. Faktaboken som pedagogisk resurs vänder sig främst till blivande och verksamma lärare i förskola och grundskola samt till bibliotekarier.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr
 Letar efter nypriser..