En mosaik Religionskunskap 1
ISBN9789152310267
FormatHäftad
FörfattareChrister Hedin, Linda Karlsson, Olov Jansson
Publiceringsår2011-04-18
FörlagSanoma utbildning
Antal sidor264
SpråkSvenska

Häftad • 2011-04-18

En mosaik Religionskunskap 1

av Christer Hedin, Linda Karlsson och Olov Jansson

 • ISBN: 9789152310267
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2011-04-18
 • Förlag: Sanoma utbildning
 • Antal sidor: 264
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Jonas N
  204 kr

  Ny

 • Mimi L
  209 kr

  Ny

 • Maria M
  259 kr

  Ny

 • Nathalie V
  359 kr

  Bra skick

Om En mosaik Religionskunskap 1

Boken En mosaik Religionskunskap 1 släpptes år 2011 och är skriven av Christer Hedin, Linda Karlsson och Olov Jansson.

Den består av 264 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Sanoma utbildning.

Köp En mosaik Religionskunskap 1 begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 204 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Bokens överskådliga faktatexter följer en bestämd struktur med syfte att öka förståelsen av såväl religionernas innehåll, som deras roll i dagens samhälle.I tre kapitel definieras grundläggande begrepp inom området kultur och religion. Samspelet mellan religion, kultur och vetenskap diskuteras liksom mångkultur och sekularisering. En annan fråga som belyses är den egna kulturella bakgrundens betydelse, när det gäller att tolka och förstå omgivningen. Blocket avslutas med en inblick i frågan om nationella minoriteter och religionsfrihet.Religioner och livsåskådningar innehåller sex välstrukturerade kapitel om de fem världsreligionerna och om nya rörelser, både religiösa och sekulära. Varje religion beskrivs systematiskt utifrån grundtankar, riktningar och livets skeden. Att vara människa består av fyra temakapitel; Etik, Identitet, Kärlek och Döden som erbjuder både fakta och problematiserande text. De kan utgöra en grund för elevens egna ställningstaganden och inspirera vidare i bearbetandet av de stora livsfrågorna.Alla kapitel avslutas med diskussionsfrågor och nyckelord.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 204 kr