Den svenska politiken - Strukturer, processer och resultat
ISBN9789147114993
Upplaga4
FormatHäftad
Publiceringsår2015-07-01
FörlagLiber AB
Antal sidor344
SpråkSvenska

Häftad • 2015-07-01

Den svenska politiken - Strukturer, processer och resultat

 • ISBN: 9789147114993
 • Upplaga: 4
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2015-07-01
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 344
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

455 kr

Ej tillgänglig

589 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare -38% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Kristofer B
  309 kr

  Bra skick

 • Murtaza N
  309 kr

  Bra skick

 • Ronja S
  339 kr

  Bra skick

Om Den svenska politiken - Strukturer, processer och resultat

Boken Den svenska politiken - Strukturer, processer och resultat släpptes år 2015.

Den består av 344 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Den svenska politiken - Strukturer, processer och resultat begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 171 kr (38%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Den svenska politiken ger en bred översikt över statsskicket och politiken. Med utgångspunkt i stats- och samhällsvetenskaplig forskning beskrivs och analyseras staten, EU, kommuner och landsting. Särskilt behandlas det politiska systemets inbyggda kontrollmekanismer och den politiska processen.Läs merFormandet av den offentliga politiken illustreras med några centrala politikområden i nutida svensk politik. Både det formella ramverket och "hur det verkligen går till" beskrivs. En central poäng som görs är denna: För att begripa dagens svenska politik behöver vi kunna göra jämförelser i både tid och rum – ur ett historiskt perspektiv och med utblickar mot andra länder.Den fjärde upplagan av boken är rejält uppdaterad och omarbetad med ny statistik och nya förändringar på den politiska arenan vad gäller både svensk politik och EU:s institutioner och regelverk. Här beskrivs också hur de svenska institutionerna är inflätade i ett EU-sammanhang.Efter hot om extraval – när Sverigedemokraterna beslutade att fälla regeringens budgetförslag – skapade regeringen och Alliansen en ny praxis kallad Decemberöverenskommelsen, som skulle göra det lättare för minoritetsregeringar att få igenom sin budget i riksdagen. Detta förlopp och andra aktuella politiska processer och händelser – tillsammans med beskrivningen av hela den politiska strukturen – gör Den svenska politiken till en högaktuell lärobok i svensk politik.Boken är avsedd för grundläggande utbildningar i statsvetenskap vid universitet och högskola, men kan med fördel användas även i andra ämnen och utbildningsformer.Om författarnaHenry Bäck är professor emeritus i offentlig förvaltning vid Göteborgs universitet. Gissur Ó Erlingsson är docent i statsvetenskap vid Centrum för kommunstrategiska studier vid Linköpings universitet. Torbjörn Larsson är docent i statsvetenskap vid Stockholms universitet. Författarna har lång erfarenhet av såväl forskning och undervisning som läroboksförfattande och har skrivit ett flertal böcker inom området.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 284 kr   Spara 38% mot nypris
 Letar efter nypriser..