Etiska dilemman : forskningsdeltagande, samtycke och utsatthet
ISBN9789140677334
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2012-07-10
FörlagGleerups Utbildning
Antal sidor159
SpråkSvenska

Häftad • 2012-07-10

Etiska dilemman : forskningsdeltagande, samtycke och utsatthet

  • ISBN: 9789140677334
  • Upplaga: 1
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2012-07-10
  • Förlag: Gleerups Utbildning
  • Antal sidor: 159
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

  • Johan D
    211 kr

    Ny

  • Rudina K
    249 kr

    Ny

Om Etiska dilemman : forskningsdeltagande, samtycke och utsatthet

Boken Etiska dilemman : forskningsdeltagande, samtycke och utsatthet släpptes år 2012.

Den består av 159 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Köp Etiska dilemman : forskningsdeltagande, samtycke och utsatthet begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 211 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Vad innebär forskningsetik? Vilka etiska överväganden måste forskare som studerar människor och människors olika sammanhang göra? Vilka potentiella dilemman kan man förbereda sig på och vad kan omöjligt förutses? I denna reviderade och utökade upplaga delar en rad forskare med sig av sina erfarenheter av att möta, och hantera, etiska dilemman. Deras texter visar hur det ofta uppstår konflikter mellan olika slag av etiska hänsyn när man försöker hantera sambanden mellan etik och metodologi. Det leder till situationer där forskningens och forskarens roll och ansvar ställs på sin spets.Utöver att redogöra för etiska riktlinjer samt ny och aktuell lagstiftning på området diskuterar antologins författare konkreta och oväntade etiska dilemman som man i ett forsknings- eller uppsatsarbete kan ställas inför, trots stöd av generella etiska riktlinjer och etikprövningslag.Med exempel från kvalitativ forskning inriktad på vård, omsorg, skola, yrkespraktikoch internet tar författarna upp tre aktuella teman: etikprövningslagen och etisk prövning, interaktion mellan forskningsdeltagare och forskare samt att söka kunskap om/inom vård och myndighetsutövning.Stina Johansson är professor emerita i socialt arbete vid Umeå universitet. Hildur Kalman (red) är professor vid Institutionen för socialt arbete vid Umeå universitet, docent i vetenskapsteori och fysioterapeut. Jens Lindberg är filosofie doktor i etnologi och arbetar som forskare vid Institutionen för socialt arbete, Umeå universitet. Britta Lundgren är senior professor i etnologi vid Institutionen för kultur och medievetenskaper, Umeå universitet. Veronica Lövgren (red) är filosofie doktor samt lektor vid Institutionen för socialt arbete vid Umeå universitet. Lennart Nygren är professor vid Institutionen för socialt arbete, Umeå universitet. Anne-Sofie Nyström är filosofie doktor i sociologi och lektor i barn- och ungdomsvetenskap vid Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier, Uppsala universitet. Lennart Sauer är filosofie doktor samt lektor vid Institutionen för socialt arbete, Umeå universitet. Stefan Sjöström är professor vid Centrum för socialt arbete (CESAR), Uppsala universitet. Eva Skærbæk är teolog och professor emerita vid Högskolan i Ostfold, Norge. Eva Svedmark är universitetslektor i informatik samt föreståndare på Universitetspedagogik och lärandestöd vid Umeå universitet. Eline Thornquist är fysioterapeut och professor vid Högskolan pa Vestlandet, campus Bergen, Norge. Katarzyna Wolanik Boström är lektor i etnologi vid Umeå universitet. Magnus Öhlander är professor i etnologi och verksam som lärare och forskare vid Stockholms universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 211 kr
 Letar efter nypriser..