De dubbla budskapen : kvinnors bildning och utbildning i Sverige under 1800- och 1900-talen
ISBN9789144012599
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareIngela Schånberg
Publiceringsår2004-01-01
FörlagStudentlitteratur AB
Antal sidor277
SpråkSvenska

Häftad • 2004-01-01

De dubbla budskapen : kvinnors bildning och utbildning i Sverige under 1800- och 1900-talen

av Ingela Schånberg

 • ISBN: 9789144012599
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2004-01-01
 • Förlag: Studentlitteratur AB
 • Antal sidor: 277
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Nina W
  159 kr

  Bra skick

Om De dubbla budskapen : kvinnors bildning och utbildning i Sverige under 1800- och 1900-talen

Boken De dubbla budskapen : kvinnors bildning och utbildning i Sverige under 1800- och 1900-talen släpptes år 2004 och är skriven av Ingela Schånberg.

Den består av 277 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur AB.

Köp De dubbla budskapen : kvinnors bildning och utbildning i Sverige under 1800- och 1900-talen begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Kvinnors utbildning i Sverige har i ett historiskt perspektiv i flera avseenden varit annorlunda än mäns. Könssegregeringen har inneburit ekonomiskt ojämlika villkor, skilda skolformer för flickor och pojkar och skillnader i utbildningens innehåll och syfte. Förändringar mot mer jämlika villkor har skett under lång tid och varit knutna till perioder med hög efterfrågan på kvinnors arbetskraft. I andra perioder har könsmönstren bevarats genom att de "kvinnliga" inslagen i utbildningen förstärkts. Diskussioner och politiska beslut om kvinnors bildning och utbildning under 1800- och 1900-talen som lett till integration av kvinnors utbildning i den "manliga", samhälleligt styrda skolorganisationen behandlas här ur ett genusperspektiv. Utvecklingen på nationell nivå jämförs med förhållandena i Lund. Boken vänder sig främst till blivande pedagoger men också till andra med intresse för utbildningsfrågor i ett historiskt perspektiv.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 159 kr
 Letar efter nypriser..