Att vilja andra väl är inte alltid smärtfritt : att motverka kränkningar och diskriminering i förskola och skola
ISBN9789144123967
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareSilvia Edling
Publiceringsår2018-06-12
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor232
SpråkSvenska

Häftad • 2018-06-12

Att vilja andra väl är inte alltid smärtfritt : att motverka kränkningar och diskriminering i förskola och skola

av Silvia Edling

  • ISBN: 9789144123967
  • Upplaga: 2
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2018-06-12
  • Förlag: Studentlitteratur
  • Antal sidor: 232
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Att vilja andra väl är inte alltid smärtfritt : att motverka kränkningar och diskriminering i förskola och skola

Boken Att vilja andra väl är inte alltid smärtfritt : att motverka kränkningar och diskriminering i förskola och skola släpptes år 2018 och är skriven av Silvia Edling.

Den består av 232 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Lärare har i uppdrag att arbeta för lika villkor och uppmärksamma undervisningens värdedimension. Detta arbete innebär mycket mer än att föregå med gott exempel och visa respekt. Att arbeta med värden kan nämligen väcka motstånd, eftersom det inbegriper förändringar av etablerade vanor och tankesätt.Den här boken ger stöd och inspiration till alla som vill främja lika villkor i förskola och skola. Ett sätt att närma sig detta uppdrag är att ställa sig frågor som:Hur kommer det sig att vissa människor särbehandlas på ett negativt sätt?Hur påverkar våra föreställningar och handlingar andra människors livssituation?Hur ser vi på normer och olikhet?Vilka mönster uppstår och förändras i de relationer vi är involverade i?Författaren redogör för begrepp som rättvisa, normer, förtryck, mångfald, makt, kultur och lärande med tydlig koppling till konkret yrkespraktik och unga människors erfarenheter.I denna uppdaterade andra upplaga beaktas juridiska förändringar som har skett i frågor som rör diskriminering och kränkning med koppling till utbildning.Boken riktar sig i första hand till verksamma och blivande lärare från förskola till gymnasium samt forskare, men kan med fördel läsas av alla som intresserar sig för frågor som rör mångfald och hur man arbetar för att motverka förtryck. Läs artikel i Pedagogiska Magasinet Värdegrunden skakas i mötet mellan människor

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Inga priser hittades på denna bok