Vetenskap, kunskap och praxis
ISBN9789140650702
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareMagdalene Thomassen
Publiceringsår2007-08-17
FörlagGleerups Utbildning
Antal sidor448
SpråkSvenska

Häftad • 2007-08-17

Vetenskap, kunskap och praxis

av Magdalene Thomassen

 • ISBN: 9789140650702
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2007-08-17
 • Förlag: Gleerups Utbildning
 • Antal sidor: 448
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 6 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sara D
  179 kr

  Bra skick

 • Fred G
  259 kr

  Ny

 • Lovisa F
  259 kr

  Bra skick

 • Rudina K
  309 kr

  Bra skick

 • Stina P
  309 kr

  Bra skick

 • Frida R
  359 kr

  Ny

Om Vetenskap, kunskap och praxis

Boken Vetenskap, kunskap och praxis släpptes år 2007 och är skriven av Magdalene Thomassen.

Den består av 448 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Köp Vetenskap, kunskap och praxis begagnad från en av 6 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 179 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Vad är teorigrunden för det praktiska arbetet inom vårdyrken och socialt arbete? Vad betyder "forskningsbaserad praxis"? Vad kännetecknar forskning och vetenskap och vad är förhållandet mellan vetenskaplig kunskap och andra kunskapsformer som används i praktiken?Boken ger en introduktion till kunskapsteoretiska och vetenskapsfilosofiska teorier om kunskap och vetenskap, och visar hur dessa har påverkat utvecklingen av teori och praxis även inom vården och socialt arbete.Vetenskap, kunskap och praxis innehåller tre delar. Den första tar utgångspunkt i praktisk verksamhet och behandlar olika sidor av det mångfasetterade kunskapsfält som samverkar i yrkesutövningen. I del två behandlas vetenskaplig kunskap och här ges också en introduktion till teman och debatter som är centrala i vetenskapsfilosofin. I del tre går vägen från vetenskapsfilosofi tillbaka till praxis. Mot bakgrund av en presentation av historiska traditioner och riktningar i vetenskapsfilosofin visas hur dessa riktningar har präglat och tagit sig uttryck i teori- och praktikutvecklingen inom vården och socialt arbete.Boken hjälper studerande att utveckla ett självständigt och reflekterande förhållande till vetenskaplig kunskap, till teoriutvecklingen inom det egna fältet och till grundläggande kunskaper för den praktiska yrkesutövningen. Kunskaper i vetenskapsfilosofi och kunskapsteori är viktiga redskap i ett sådant reflektionsarbete.Magdalene Thomassen är filosof och verksam som lektor vid diakonihemmet, högskolan i Oslo. Hon är också utbildad psykolog.Översättning: Joachim Retzlaff.Fackgranskning: Martin Wiklund, Lunds universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 179 kr