Värt att veta om personuppgiftslagen
ISBN9789144066165
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareKristina Blomberg
Publiceringsår2012-02-10
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor218
SpråkSvenska

Häftad • 2012-02-10

Värt att veta om personuppgiftslagen

av Kristina Blomberg

 • ISBN: 9789144066165
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2012-02-10
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 218
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Nathalie F
  209 kr

  Ny

 • Vendela C
  209 kr

  Ny

 • Nathalie L
  209 kr

  Bra skick

Om Värt att veta om personuppgiftslagen

Boken Värt att veta om personuppgiftslagen släpptes år 2012 och är skriven av Kristina Blomberg.

Den består av 218 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Värt att veta om personuppgiftslagen begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I dagens samhälle skapas fler och fler register. Snart sagt alla företag, myndigheter och föreningar har sina egna kund-, personal- eller medlemsregister. Alla dessa register regleras av personuppgiftslagen (PuL). En vanlig föreställning är att PuL är relevant endast om personnummer registreras. Detta är felaktigt. All slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet betraktas som personuppgift och regleras därför av lagstiftningen. Denna bok presenterar de centrala delarna inom PuL. Boken redogör bland annat för hur register får användas, under vilka förutsättningar uppgifter får läggas in i register och vilka uppgifter som får registreras. Boken redogör även för under vilka förutsättningar uppgifter får publiceras på internet och vad som gäller vid publicering av personuppgifter på sociala forum som Facebook och Twitter. Värt att veta om personuppgiftslagen lämnar svar på de vanligaste frågorna angående PuL. Boken vänder sig främst till studenter, personuppgiftsombud och andra som i sin dagliga verksamhet handskas med personuppgifter. Boken är en praktisk handledning i PuL och ger många exempel på hur man i praktiken kan och får hantera personuppgifter.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 209 kr
 Letar efter nypriser..