Varför begår människor brott? : samhälls- och beteendevetenskapliga svar på kriminologins grundfråga
ISBN9789144118963
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2017-05-23
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor304
SpråkSvenska

Häftad • 2017-05-23

Varför begår människor brott? : samhälls- och beteendevetenskapliga svar på kriminologins grundfråga

 • ISBN: 9789144118963
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2017-05-23
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 304
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Matheus E
  230 kr

  Ny

 • Sandra V
  259 kr

  Bra skick

Om Varför begår människor brott? : samhälls- och beteendevetenskapliga svar på kriminologins grundfråga

Boken Varför begår människor brott? : samhälls- och beteendevetenskapliga svar på kriminologins grundfråga släpptes år 2017.

Den består av 304 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Varför begår människor brott? : samhälls- och beteendevetenskapliga svar på kriminologins grundfråga begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 230 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Boken Varför begår människor brott? Samhälls- och beteendevetenskapliga svar på kriminologins grundfråga behandlar vår tids dominerande kriminologiska teorier. Inledningsvis behandlas frågan om vad kriminologiska förklaringsmodeller, begrepps- och teoribildning är och syftar till, varefter teoretiska perspektiv som tar sikte på följande grundkomponenter avhandlas:anomi och sociala påfrestningarsocial inlärning av kriminellt beteendesocial kontroll och social desorganisationsamhällsreaktionens betydelserationella val, rutinaktiviteter och den fysiska miljöns utformningsociala konflikter och maktförhållanden.Varje teori presenteras i sin ursprungliga version, följt av en granskning av framgångsrika vidareutvecklingar. Besvärande invändningar uppmärksammas och frågor om teoriernas giltighet besvaras genom redogörelser och diskussion av utvärderingar som gjorts. Särskild vikt läggs vid teoriernas uppbyggnad. Vilka är nyckelbegreppen som använts eller utvecklats och hur ser klarläggandena ut – hur och vad förklarar de?I ett avslutande kapitel jämförs och diskuteras likheter och skillnader mellan teorierna. Läsaren ges här redskap för att kunna bedöma teoriernas styrkor och svagheter, och för att göra ett underbyggt val av lämplig teori för att själv ta sig an någon del av brottslighetens gåta.Boken vänder sig främst till studenter på grundnivå och avancerad nivå. Men eftersom den fyller ett tomrum i den svenska utgivningen av texter som mer ingående diskuterar kriminologisk teori, har den mycket att erbjuda även doktorander och forskare i behov av en orientering på området. Boken är också lämplig för yrkesverksamma praktiker och andra grupper som behöver svar på frågan om varför människor begår brott.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 230 kr
 Letar efter nypriser..