Välfärdsstatens skräpvind : Historiska spår i dagens trygghetssystem
ISBN9789144043951
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2005-06-29
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor119
SpråkSvenska

Häftad • 2005-06-29

Välfärdsstatens skräpvind : Historiska spår i dagens trygghetssystem

 • ISBN: 9789144043951
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2005-06-29
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 119
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Maria E
  119 kr

  Bra skick

Om Välfärdsstatens skräpvind : Historiska spår i dagens trygghetssystem

Boken Välfärdsstatens skräpvind : Historiska spår i dagens trygghetssystem släpptes år 2005.

Den består av 119 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Välfärdsstatens skräpvind : Historiska spår i dagens trygghetssystem begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 119 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Välfärden är en del av vår politiska historia. I det som idag kallas vård-skola-omsorg finns spår av äldre beslut och idéer, vilket gör att välfärdsstaten blir svår att förstå utan en historisk analys. I den här boken synliggörs de historiska avlagringarna i dagens socialpolitik i texter om tvångsvården, sjukersättningssystemets grunder och socialdemokratins socialpolitik. Författarna diskuterar de idéarv som påverkat olika välfärdsreformer - genusordningen, uppfattningar om klass och kön och ekonomisk samhällsnytta kontra individnytta. Den bild de olika bidragen ger är aktuell samtidshistoria även om de fokuserar olika perioder av det gångna 1900-talet. Boken vänder sig främst till studenter i historia vid universitet och högskolor, men också till verksamma historielärare och andra med intresse för samtidshistoria.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 119 kr
 Letar efter nypriser..