Vägar till naturvetenskapens värld : ämneskunskap i didaktisk belysning
ISBN9789147114788
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareInger Karlefors, Per Högström, Gunnar Jonsson
Publiceringsår2015-07-29
FörlagLiber AB
Antal sidor260
SpråkSvenska

Häftad • 2015-07-29

Vägar till naturvetenskapens värld : ämneskunskap i didaktisk belysning

av Inger Karlefors, Per Högström och Gunnar Jonsson

 • ISBN: 9789147114788
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2015-07-29
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 260
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Vasiliki V
  289 kr

  Bra skick

 • Katarina O
  309 kr

  Bra skick

 • Patricia J
  359 kr

  Bra skick

Om Vägar till naturvetenskapens värld : ämneskunskap i didaktisk belysning

Boken Vägar till naturvetenskapens värld : ämneskunskap i didaktisk belysning släpptes år 2015 och är skriven av Inger Karlefors, Per Högström och Gunnar Jonsson.

Den består av 260 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Vägar till naturvetenskapens värld : ämneskunskap i didaktisk belysning begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 289 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Vad händer när vatten fryser till is? Hur övervintrar bin? När dör en morot? Vad behövs för att ett frö ska gro? Dessa och andra till synes enkla frågor leder i boken Vägar till naturvetenskapens värld –ämneskunskap i didaktisk belysning in på de stora frågorna om allt liv på vår jord, om biologisk mångfald, ekologi och hållbar utveckling.Läs merBokens författare börjar med att behandla de små atomerna, därefter cellen och villkoren för några olika livsformers liv och växande, och avslutar i ekosystemen och våra mänskliga samhällen. Deras utgångspunkt är övertygelsen om att det naturvetenskapliga ämnesinnehållet ska behandlas tillsammans med de ämnesdidaktiska frågorna.Den didaktiska belysningen är inspirerad av variationsteorin, en teori om lärande som utgår från att variationen är en viktig förutsättning för att vi ska kunna urskilja saker i vår omvärld. Fokus ligger här på ”lärandets objekt”, det vill säga det som eleverna förväntas lära sig, hur detta lärande görs möjligt och vad eleverna sedan faktiskt lär sig.Boken är främst tänkt som kurslitteratur inom lärarutbildningen och grundläggande fortbildningar för förskollärare och lärare. Den kan också användas i olika barnledarutbildningar inom natur- och fritidssektorn. Intresserade lärare som vill bredda sina kunskaper i ämnet kan också ha stor glädje av boken.Denna nya upplaga har kompletterats med två nya kapitel: ett grundläggande från fysikens område och ett om rymden.Om författarnaGustav Helldén – professor emeritus i de naturvetenskapliga ämnenas didaktik vid Högskolan KristianstadPer Högström – fil.dr och universitetslektor i pedagogik med inriktning mot naturvetenskapernas didaktik vid Luleå tekniska universitetGunnar Jonsson – fil.dr och universitetslektor i naturvetenskapligt lärande vid Luleå tekniska universitetInger Karlefors – fil.dr och universitetslektor i pedagogik vid Luleå tekniska universitet Anna Vikström – fil.dr och universitetslektor i naturvetenskapligt lärande på lärarutbildningen vid Luleå tekniska universitet

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 289 kr
 Letar efter nypriser..