Utbildningens förändrade villkor - nya perspektiv på kunskap, bildning och demokrati
ISBN9789147093304
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareBernt Gustavsson
Publiceringsår2009-07-08
FörlagLiber AB
Antal sidor224
SpråkSvenska

Häftad • 2009-07-08

Utbildningens förändrade villkor - nya perspektiv på kunskap, bildning och demokrati

av Bernt Gustavsson

 • ISBN: 9789147093304
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-07-08
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 224
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Malin G
  179 kr

  Bra skick

 • Micaela M
  209 kr

  Ny

 • Micaela M
  259 kr

  Ny

 • Annelie N
  259 kr

  Ny

Om Utbildningens förändrade villkor - nya perspektiv på kunskap, bildning och demokrati

Boken Utbildningens förändrade villkor - nya perspektiv på kunskap, bildning och demokrati släpptes år 2009 och är skriven av Bernt Gustavsson.

Den består av 224 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Utbildningens förändrade villkor - nya perspektiv på kunskap, bildning och demokrati begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 179 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Författaren granskar utifrån en rad tendenser i samhällsutvecklingen vad de centrala begreppen kunskap, bildning och demokrati innebär i dagens utbildningsretorik och praktik. Är det möjligt att fortsätta hävda universella värden i eurocentrisk mening i en allt mer mångskiftande värld? Ska vi snarare se humanismens och demokratins värden som partikulära företeelser, inte angelägna eller nåbara för alla människor? Är det möjligt att fortsätta tala om utvecklade kunskapsdimensioner och bildningstankar förankrade i historien i en tid då teknik, ekonomi och globaliseringsprocesser ritar om vår världsbild och verklighet? Läs mer Med hjälp av samtida tänkare och forskare söker författaren en farbar väg mellan det universella och det partikulära. Utbildningens förändrade villkor måste innebära att mångfald och grundläggande mänskliga rättigheter är möjliga att förena. Läsaren får följa med på en upptäcktsresa genom pedagogisk filosofi och genom samtiden, i sökandet efter en utbildning som lyckas försvara rättigheten till kunskap, bildning och demokrati för alla människor. Om författarna Bernt Gustavsson är professor i Pedagogik och demokrati vid Örebro universitet. Bernt Gustavsson ger sina perspektiv på vad begrepp som kunskap, bildning och demokrati innebär i dagens samhälle. (UR, 2010)

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 179 kr