Undervisa i samhällskunskap : en ämnesdidaktisk introduktion
ISBN9789147111442
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareLars Nohagen, Johan Sandahl, Ingegerd Ekendahl
Publiceringsår2015-07-16
FörlagLiber AB
Antal sidor216
SpråkSvenska

Häftad • 2015-07-16

Undervisa i samhällskunskap : en ämnesdidaktisk introduktion

av Lars Nohagen, Johan Sandahl och Ingegerd Ekendahl

 • ISBN: 9789147111442
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2015-07-16
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 216
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sofia K
  359 kr

  Ny

Om Undervisa i samhällskunskap : en ämnesdidaktisk introduktion

Boken Undervisa i samhällskunskap : en ämnesdidaktisk introduktion släpptes år 2015 och är skriven av Lars Nohagen, Johan Sandahl och Ingegerd Ekendahl.

Den består av 216 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Undervisa i samhällskunskap : en ämnesdidaktisk introduktion begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 359 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Undervisa i samhällskunskap är en ämnesdidaktisk introduktion till undervisning och lärande i skolämnet samhällskunskap. Med utgångspunkt i vardagsnära beslutssituationer synliggörs hur ämnesdidaktiken kan fungera som en reflektionsarena för läraren inför de frågor och utmaningar som samhällsundervisningen ställer.Läs merExempel på sådana frågor är: - Vad är samhällskunskap och varför ska man läsa detta ämne?- Vad innebär det att kunna samhällskunskap? - Vad kan undervisningen handla om? - Hur kan ämnesinnehållet behandlas i undervisningen? - Hur följer och bedömer man elevers kunskapsutveckling? En central tankefigur i boken är att all undervisning sker i ett växelspel mellan handlingar, omständigheter och principer. Genom att öka sin förmåga att göra principiella didaktiska överväganden kan läraren utveckla ett mer professionellt förhållningssätt till undervisningen. Därigenom ges också eleverna bättre förutsättningar till lärande. På så vis bidrar den ämnesdidaktiska reflektionen till en undervisning som erbjuder mening, men också ett motstånd - två värdefulla förutsättningar för elevers kunskapsutveckling. Undervisa i samhällskunskap vänder sig till såväl lärarstudenter som till verksamma samhällskunskapslärare. Boken kan med fördel utgöra underlag för ämnesdidaktiska samtal och bidrar därmed till att utveckla den ämnesdidaktiska kompetensen.Om författarnaIngegerd Ekendahl är universitetsadjunkt och verksam vid Centrum för de humanistiska ämnenas didaktik, Stockholms universitet. Hon har under 20 år arbetat som lärarutbildare i samhällskunskapsdidaktik.Lars Nohagen är universitetsadjunkt och verksam vid Centrum för de samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik, Stockholms universitet. Han har i 25 år arbetat som lärarutbildare i samhällskunskapsdidaktik och dessutom skrivit flera läroböcker i samhällskunskap. Johan Sandahl är gymnasielärare vid Globala gymnasiet och doktor i ämnesdidaktik vid Centrum för de humanistiska ämnenas didaktik, Stockholms universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 359 kr