Traumatiska Minnen
ISBN9789127091757
Upplaga3
FormatHäftad
FörfattareSven-Åke Christianson
Publiceringsår2002-08-23
FörlagNatur & Kultur
Antal sidor438
SpråkSvenska

Häftad • 2002-08-23

Traumatiska Minnen

av Sven-Åke Christianson

 • ISBN: 9789127091757
 • Upplaga: 3
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2002-08-23
 • Förlag: Natur & Kultur
 • Antal sidor: 438
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Annethe B
  209 kr

  Ny

 • Mattias L
  209 kr

  Ny

Om Traumatiska Minnen

Boken Traumatiska Minnen släpptes år 2002 och är skriven av Sven-Åke Christianson.

Den består av 438 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur.

Köp Traumatiska Minnen begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

"När jag träffar poliser, jurister, lärare, psykologer och sjukvårdspersonal har jag förstått att det finns ett stort behov av kunskap om hur minnet fungerar, hur känslor och stress påverkar minnet, vilka minnen som är tillförlitliga och vilka som inte är det. Man har frågat: Kan vi lita på ett barn som säger att det utsatts för sexuellt övergrepp? Hur påverkbara är barn för ledande frågor? Hur kan vi komma åt minnen? Minns vi bättre under hypnos? Vad händer vid en traumatisk minnesförlust? Kan en gärningsman glömma bort ett mord som han begått? Vilka områden i hjärnan är viktiga för minnet? Frågorna spänner över ett stort antal verksamhetsområden, t ex sjukvården, rättsväsendet, kriminalvården, skolan - där denna kunskap är utomordentligt viktig för vår förståelse för hur barn och vuxna, offer, vittnen och gärningsmän uppfattar, minns och bearbetar starka känslomässiga upplevelser. Alla har vi erfarenheter av starka negativa upplevelser även om det varierar vad vi upplever som traumatiskt. En del av oss klarar av att leva ett normalt och drägligt liv med dessa erfarenheter, för andra kan det få förödande konsekvenser." Det skriver Sven-Åke Christianson i förordet till Traumatiska minnen. Boken bygger till stora delar på författarens egen forskning men sammanfattar även annan internationell experimentell och klinisk forskning om känslor och minne. Den är tänkt för psykologer, socialarbetare, jurister, nämndemän och för verksamma inom t.ex. sjukvården och skolan, men torde även intressera många andra. .

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 209 kr