Träningslära för idrotterna
ISBN9789186323127
Upplaga1
FormatDanskt band
FörfattareJostein Hallén
Publiceringsår2011-02-09
FörlagSISU Idrottsböcker
Antal sidor368
SpråkSvenska

Danskt band • 2011-02-09

Träningslära för idrotterna

av Jostein Hallén

 • ISBN: 9789186323127
 • Upplaga: 1
 • Format: Danskt band
 • Publiceringsår: 2011-02-09
 • Förlag: SISU Idrottsböcker
 • Antal sidor: 368
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare -24% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Elizabeth B
  299 kr

  Bra skick

 • Ossian F
  309 kr

  Bra skick

 • Sofia U
  309 kr

  Bra skick

Om Träningslära för idrotterna

Boken Träningslära för idrotterna släpptes år 2011 och är skriven av Jostein Hallén.

Den består av 368 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget SISU Idrottsböcker.

Köp Träningslära för idrotterna begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 97 kr (24%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Hur tränar jag för att komma i form?Vad är bästa träningen för att utveckla de olika fysiska färdigheterna?Hur tränar jag mest effektivt med tanke på de specifika krav min idrott ställer?I samarbete med Akilles, Idrottens förlag i Norge, har SISU Idrottsböcker tagit fram en ny träningslära. Grundläggande teorier och den senaste forskningen inom generell träningslära kompletteras med en idrottsspecifik träningslära.Träningslära betyder "läran om idrottsträning". Det är ingen exakt vetenskap som ger svar på alla frågor inom området träning. Kunskapsområdet utvecklas hela tiden genom ett samspel mellan erfarenheter från exempelvis tränare och från forskning. Med andra ord: erfarenhetsbaserad kunskap måste bekräftas och dokumenteras för att inte bara vara ett ?tyckande?. Och teoretisk kunskap måste anpassas och användas i praktiken för att inte bli en ?skrivbordsprodukt?. Att denna träningslära har fått namnet Träningslära för idrotterna är ingen tillfällighet. Författarna förenar en generell träningslära (det vill säga de träningsprinciper som finns för prestationsutveckling inom idrott) med en mer specifik träningslära. ?Specificitetsprincipen? (det vill säga att man blir bra på det man tränar) löper som en röd tråd genom hela boken och det avslutande kapitlet är indelat i fem olika grupper av idrotter: konditionsidrotter, styrkeidrotter, koordinationsidrotter, bollspelsidrotter och kampidrotter.En bärande idé i boken är att träning sker genom att vi utövar bestämda aktiviteter: vi till exempel cyklar, simmar och åker snowboard. Genom att kombinera förståelsen om de specifika idrotternas krav kan vi föra samman det med generell kunskap om olika träningsformer och på så sätt skapa en bra och utvecklande träning.En del idrotter har behov av att träna upp många olika färdigheter, andra idrotter behöver spetsa till ett fåtal - idrotterna är med andra ord mer eller mindre komplexa. Hur prioriterar man då mellan de olika färdigheterna som styrka, kondition och snabbhet för att få till den bästa helheten? Färdigheterna behöver alla utvecklas optimalt i förhållande till helheten, inte för att få fram maximal styrka eller maximal kondition. Kort sagt, en simmare bör vara tillräckligt stark, inte starkast möjligt. Prestationen beror även på hur väl man lyckas nyttja sin kondition, sin styrka och så vidare.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 299 kr   Spara 24% mot nypris
Ny från 396 kr