Tolkning och reflektion. Vetenskapsfilosofi och kvalitatitv metod.
ISBN9789144046150
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareM Alvesson, K Sköldberg
Publiceringsår2007-08-20
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor597
SpråkSvenska

Häftad • 2007-08-20

Tolkning och reflektion. Vetenskapsfilosofi och kvalitatitv metod.

av M Alvesson och K Sköldberg

 • ISBN: 9789144046150
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2007-08-20
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 597
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 5 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Henrik O
  239 kr

  Ny

 • Jonatan W
  258 kr

  Bra skick

 • Linda H
  259 kr

  Bra skick

 • Nathalie L
  259 kr

  Bra skick

 • Eva Q
  359 kr

  Ny

Om Tolkning och reflektion. Vetenskapsfilosofi och kvalitatitv metod.

Boken Tolkning och reflektion. Vetenskapsfilosofi och kvalitatitv metod. släpptes år 2007 och är skriven av M Alvesson och K Sköldberg.

Den består av 597 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Tolkning och reflektion. Vetenskapsfilosofi och kvalitatitv metod. begagnad från en av 5 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 239 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

När första upplagan av Tolkning och reflektion utkom 1994 bröt den nya vägar inom kvalitativ samhällsforskning och samhällsvetenskaplig metodologi. Boken blev snabbt något av en modern klassiker och används flitigt på metodkurser vid universitet och högskolor. En grundtanke i boken är att data alltid är tolkade och konstruerade mot bakgrund av de personliga, kulturella, ideologiska och språkliga referensramar som vi bär med oss. Reflektion innebär att ta ett steg bakåt från tolkningen: att tolka sina egna tolkningar, perspektivera sitt eget perspektiv, ställa sin egen auktoritet som uttolkare och författare i självkritisk belysning. I boken navigerar författarna i utrymmet mellan den abstrakta filosofin och den metodologiska kokboken. Avsikten är att lyfta nivån på kvalitativ metod genom att foga in vetenskapsfilosofi som ett centralt och fortlöpande inslag i empiriskt förankrad samhällsvetenskap. Omvänt är syftet att föra abstrakta vetenskapsfilosofiska tankegångar till en nivå där de blir mer konkret tillämpliga för kvalitativ forskning. Detta betyder en intellektualisering av kvalitativ metod och samtidigt en pragmatisering av vetenskapsfilosofi. Boken innehåller nytolkningar och kritiska diskussioner av viktigare kvalitativa ansatser som bland annat grundad teori, etnografi, hermeneutik, kritisk teori och postmodernism. Denna andra upplaga av boken har uppdaterats med aktuell forskning, fått en mer pedagogisk kapitelstruktur och flera nyskrivna avsnitt om bland annat socialkonstruktionism och kritisk realism. Hermeneutiken har getts en ny framställning både i innehåll och form. Dessutom har nya idéer utvecklats om hur man kreativt kan utveckla kunskap utifrån reflexiv metod.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 239 kr