Tolkning, förståelse, vetande : hermeneutik i teori och praktik
ISBN9789172275188
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattarePer-Johan Ödman
Publiceringsår2007-02-21
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor254
SpråkSvenska

Häftad • 2007-02-21

Tolkning, förståelse, vetande : hermeneutik i teori och praktik

av Per-Johan Ödman

 • ISBN: 9789172275188
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2007-02-21
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 254
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sara D
  134 kr

  Bra skick

Om Tolkning, förståelse, vetande : hermeneutik i teori och praktik

Boken Tolkning, förståelse, vetande : hermeneutik i teori och praktik släpptes år 2007 och är skriven av Per-Johan Ödman.

Den består av 254 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Tolkning, förståelse, vetande : hermeneutik i teori och praktik begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 134 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Några få böcker läses och uppskattas av flera generationer och får epitetet »något av en klassiker«. Tolkning, förståelse, vetande är en sådan. Den utkom första gången 1979 och har lästs och uppskattats av studerande och forskare från de mest skilda ämnesområden. Några exempel är humaniora, samhällsvetenskap och vissa delområden inom vård och medicin. Hermeneutik kan ses som ett vetenskapligt förhållningssätt eller en vetenskaplig praktik som har med tolkning och förståelse att göra. Hur kan vi förstå verkligheten och hur kan vi uppnå ökad förståelse genom att tolka innebörden hos olika företeelser som texter, mänskliga handlingar och händelser? Bokens första del är en teoretisk genomgång och andra delen består av tre längre exempel ur verkligheten där Ödman visar hur man kan använda hermeneutiken och hur den ursprungliga historien får nya och spännande dimensioner med hjälp av detta »tolkningsverktyg«. Ödman är en lysande pedagog, vilket han ger prov på i denna bok. Den omarbetade version som nu ges ut innehåller både nyskriven text och en rad uppdateringar. Ett väsentligt bidrag handlar om kriterier som kan användas av den som ska göra ett tolkningsarbete i ett forsknings- eller utredningssammanhang. Tolkning, förståelse, vetande ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna tredje upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den andra upplagan.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 134 kr
 Letar efter nypriser..