Tester och mätmetoder : för idrott och hälsa
ISBN9789185433131
Upplaga6
FormatHäftad
FörfattareAnders Henriksson, Helena Bellardini, Michail Tonkonogi
Publiceringsår2009-02-12
FörlagSISU Idrottsböcker
Antal sidor397
SpråkSvenska

Häftad • 2009-02-12

Tester och mätmetoder : för idrott och hälsa

av Anders Henriksson, Helena Bellardini och Michail Tonkonogi

 • ISBN: 9789185433131
 • Upplaga: 6
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-02-12
 • Förlag: SISU Idrottsböcker
 • Antal sidor: 397
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Marie-Madeline G
  359 kr

  Bra skick

Om Tester och mätmetoder : för idrott och hälsa

Boken Tester och mätmetoder : för idrott och hälsa släpptes år 2009 och är skriven av Anders Henriksson, Helena Bellardini och Michail Tonkonogi.

Den består av 397 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget SISU Idrottsböcker.

Köp Tester och mätmetoder : för idrott och hälsa begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 359 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Testa dina gränser och din hälsa! Tester och mätmetoder för idrott och hälsa är en gedigen sammanställning av kunskap och erfarenhet inom det humanbiologiska området. Boken innehåller mer än 130 olika tester och mätmetoder och hjälper dig att få svar på bland annat följande frågor:Har önskade träningseffekter uppnåtts? Hur kan prestationsutvecklingen optimeras? Har genomförda rehabiliteringsåtgärder gett önskat resultat? Vilka tester är bra för att utvärdera den fysiska hälsan?Tester och mätmetoder innehåller exempel på mätmetoder för att uppskatta aerob och anaerob potential, styrka, sssnabbhet, koordination och rörlighet i deras olika former. Vidare beskrivs metoder för undersökning av näringsintag, näringsförbrukning, medicinska och kroppsmorfologiska mätningar (till exempel kroppskonstitution och kroppens proportioner).För att underlätta förståelse av olika testers användningsområden samt möjliggöra en korrekt analys av uppnådda testresultat ges på flera ställen relevanta humanbiologiska bakgrundsbeskrivningar. Många inspirerande beskrivningar och exempel på hur metoderna kan tillämpas praktiskt finns också med samt förslag på intressanta frågeställningar.Tester och mätmetoder beskriver den nödvändiga utrustningen, de praktiska aspekterna av testernas utförande och utvärdering av testresultaten. Både enklare och mer avancerade tester och mätmetoder presenteras. Testerna är rikt illustrerade med pedagogiska foton och du finner en mängd referenshänvisningar för vidare studier.En populärvetenskaplig bok på svenska om humanbiologiska mätmetoder har sedan länge efterfrågats av såväl tränare, hälsoarbetare, lärare och studenter. Nu är den här och den bygger en bro mellan idrottsforskningen och den praktiska idrottsverksamheten i fråga om kunskapsöverföring inom testmetodik.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 359 kr