Teoretiska grunder för vårdande
ISBN9789147114115
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareKarin Dahlberg, Maria Arman, Margaretha Ekebergh, Patrik Rytterström, Albertine Ranheim
Publiceringsår2015-08-07
FörlagLiber AB
Antal sidor308
SpråkSvenska

Häftad • 2015-08-07

Teoretiska grunder för vårdande

av Karin Dahlberg, Maria Arman, Margaretha Ekebergh, Patrik Rytterström och Albertine Ranheim

  • ISBN: 9789147114115
  • Upplaga: 1
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2015-08-07
  • Förlag: Liber AB
  • Antal sidor: 308
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Teoretiska grunder för vårdande

Boken Teoretiska grunder för vårdande släpptes år 2015 och är skriven av Karin Dahlberg, Maria Arman, Margaretha Ekebergh, Patrik Rytterström och Albertine Ranheim.

Den består av 308 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Teoretiska grunder för vårdande begagnad från en annan stundent hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 384 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Boken belyser vårdvetenskapliga teorier och begrepp på ett både överskådligt och fördjupande sätt och tränger in i kärnan av vad hälsa är och vad vårdandet handlar om. Författarna har sina vårdvetenskapliga utgångspunkter dels i livsvärldsteori, dels i en caritativ grundsyn, teorier som kompletterar varandra i djup och bredd. Gemensamt träder patientperspektivet och mötets betydelse för utveckling av hälsa fram.Den här boken ingår i en serie om två titlar: del 1 Teoretiska grunder för vårdande och del 2 Praktiska grunder för omvårdnad.Läs merAtt ta hand om människor som behöver hjälp, råd och stöd för att behålla eller återta sin hälsa kräver djup kunskap och god omdömesförmåga. Teoretiska grunder för vårdande ger en beskrivning av och vägledning i hur blivande sjuksköterskor kan tänka, känna och handla i ett vårdande yrke i utveckling. Texterna utgör ett fundament för studier i omvårdnad och vårdvetenskap där aktuell vårdvetenskaplig forskning sammanfattas och där relevanta grundläggande begrepp presenteras. Fallbeskrivningar och situationsbeskrivningar illustrerar och levandegör de teoretiska begreppen, faktarutor och reflektionsfrågor finns för att underlätta lärandet och sökord samt referenser ger hjälp vid egen vidare fördjupning. Det här är boken som förbereder studenten för det praktiska arbetet inom hälso- och sjukvården! Teoretiska grunder för vårdande vänder sig i första hand till studerande på sjuksköterskeprogrammet, från första terminen och vidare genom utbildningen men lämpar sig också för andra professioner inom hälso- och sjukvården.Om författarnaBokens huvudredaktörer är Maria Arman, docent i vårdvetenskap, universitetslektor vid Karolinska Institutet, Karin Dahlberg, professor i vårdvetenskap, senast vid Linnéuniversitetet i Växjö och Margaretha Ekebergh, professor i vårdvetenskap vid Högskolan i Borås. Både huvudredaktörer och medförfattare till kapitlen är tongivande i aktuell nordisk vårdforskning.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Inga priser hittades på denna bok

Bevaka