Teknisk hållfasthetslära
ISBN9789144019208
Upplaga3
FormatHäftad
FörfattareTore Dahlberg
Publiceringsår2001-08-26
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor391
SpråkSvenska

Häftad • 2001-08-26

Teknisk hållfasthetslära

av Tore Dahlberg

 • ISBN: 9789144019208
 • Upplaga: 3
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2001-08-26
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 391
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • August F
  209 kr

  Bra skick

 • Tapas M
  269 kr

  Ny

Om Teknisk hållfasthetslära

Boken Teknisk hållfasthetslära släpptes år 2001 och är skriven av Tore Dahlberg.

Den består av 391 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Teknisk hållfasthetslära begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Denna bok är avsedd för grundkurser i hållfasthetslära. Den kan användas både vid ingenjörsubildning på eftergymnasial nivå och vid fortbildning.Boken tar upp grundläggande begrepp inom hållfasthetsläran såsom jämviktssamband, deformationssamband och materialsamband. Dragna/tryckta stänger och statiskt bestämda och statiskt obestämda stångbärverk behandlas. Vridna axlar med olika tvärsnitt (cirkulära och icke-cirkulära, tunnväggiga och massiva av olika form) studeras. Balkar med både statiskt bestämd och statiskt obestämd uppläggning analyseras. Elementarfall ges. Stabilitet, svängning och utmattning studeras och fleraxliga spänningstillstånd, både två- och tre-axliga, analyseras. Sista kapitlet behandlar energimetoder, där bl a Castiglianos sats ges.Efter varje delavsnitt med teoretisk bakgrund ges genomräknade och kommenterade tillämpningsexempel. Varje kapitel avslutas med ett antal övningsuppgifter med svar. Centrala begrepp inom hållfasthetsläran och viktiga formler, tabeller och diagram har samlats i ett separat supplement. Detta supplement kan utgöra en formelsamling till studenterna.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 209 kr
 Letar efter nypriser..