Statistik och regression i praktiken
ISBN9789144134086
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareJoakim Ruist
Publiceringsår2021-03-01
FörlagStudentlitteratur AB
Antal sidor680
SpråkSvenska

Häftad • 2021-03-01

Statistik och regression i praktiken

av Joakim Ruist

 • ISBN: 9789144134086
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2021-03-01
 • Förlag: Studentlitteratur AB
 • Antal sidor: 680
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -24% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Jr. G
  359 kr

  Väl använd

Om Statistik och regression i praktiken

Boken Statistik och regression i praktiken släpptes år 2021 och är skriven av Joakim Ruist.

Den består av 680 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur AB.

Köp Statistik och regression i praktiken begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 111 kr (24%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Statistik är läran om osäkra slutsatser. Den ger oss verktyg för att bedöma vilka slutsatser vi vågar uttala oss om, och hur säkert, i fall där vi inte kan bli helt säkra. Vi använder statistik, ofta i form av regressionsanalys, för att besvara många typer av frågor inom olika områden.Som universitetsstudent kan man på kort tid lära sig att behärska alla statistikens och regressionens viktigaste delar. Men för det behövs ett fokus på djupförståelse för grunderna, samt på hur de statistiska verktygen kan göra som mest nytta i praktiken. Det är sällan fruktsamt, för detta ändamål, att gräva ner sig i de teoretiska och matematiska detaljer som många studenter har bekymmer med.Statistik och regression i praktiken har detta fokus på praktisk användbarhet och på djupförståelse för de centrala delarna om hur man bedömer osäkerhet, om svårigheterna i att tolka resultat, och om nyttan av regression som verktyg för att sammanfatta komplexa mönster. Den fokuserar också konsekvent på statistikens begränsningar och vikten av att matematiska beräkningar kompletteras med subjektiva värderingar. Det finns sällan ett helt rätt sätt att utföra en analys eller att tolka dess resultat på. Den som läser boken ska bli både kompetent i att använda statistiska verktyg och ödmjuk inför deras begränsningar.Statistik och regression i praktiken är en lärobok för grundkurser i statistik, men är med sitt grundliga och praktiska tilltal också en bok att ta med sig till fortsättningsstudierna och kommande uppsatsarbeten.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 359 kr   Spara 24% mot nypris
Ny från 470 kr