Sociokulturella ramar för barns utveckling : barns livsvärldar
ISBN9789144043944
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareKarsten Hundeide
Publiceringsår2006-02-20
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor251
SpråkSvenska

Häftad • 2006-02-20

Sociokulturella ramar för barns utveckling : barns livsvärldar

av Karsten Hundeide

 • ISBN: 9789144043944
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2006-02-20
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 251
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 5 säljare -68% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Elli-Maja F
  134 kr

  Bra skick

 • Carolina A
  134 kr

  Bra skick

 • Helena L
  189 kr

  Ny

 • Linda L
  209 kr

  Bra skick

 • Simon G
  299 kr

  Bra skick

Om Sociokulturella ramar för barns utveckling : barns livsvärldar

Boken Sociokulturella ramar för barns utveckling : barns livsvärldar släpptes år 2006 och är skriven av Karsten Hundeide.

Den består av 251 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Sociokulturella ramar för barns utveckling : barns livsvärldar begagnad från en av 5 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 282 kr (68%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

För att förstå barns handlingar, reaktioner och färdigheter måste man känna till deras kulturella tolkningsbakgrund och verksamhetsramar. Dessa tillägnar sig barnet i sin dagliga tillvaro och i ett nära vägledande samspel med omsorgsgivare och mer kompetenta deltagare i den kulturella gemenskapen. Författaren visar med detta perspektiv ett kritiskt alternativ och supplement till den traditionella utvecklingspsykologin. Karsten Hundeide använder tvärkulturell forskning och antropologiskt material för att visa att människor är meningssökande och tolkande väsen som handlar rationellt på sina egna premisser och inom sin egen kulturella gemenskap. Han tar utgångspunkt i barnets upplevelse av situationer och av egna handlingsalternativ. Detta perspektiv är viktigt eftersom det tar hänsyn till alla de komplexa förhållanden som påverkar våra handlingar och val och som ofta blir förbisedda i den traditionella psykologin. För den som ska "mäta" barns förmågor och färdigheter är dessa förhållanden särskilt viktiga. Boken vänder sig till universitets- och högskolestuderande inom bland annat psykologi- och lärarutbildning samt till redan yrkesverksamma, men kan med stor behållning läsas av alla som intresserar sig för utvecklingspsykologi och pedagogisk psykologi.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 134 kr   Spara 68% mot nypris
Ny från 416 kr