Socialrätt under omvandling : om solidaritet och välfärdsstatens gränser
ISBN9789147113088
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareThomas Erhag, Pernilla Leviner, Anna-Sara Lind
Publiceringsår2018-01-03
FörlagLiber AB
Antal sidor360
SpråkSvenska

Häftad • 2018-01-03

Socialrätt under omvandling : om solidaritet och välfärdsstatens gränser

av Thomas Erhag, Pernilla Leviner och Anna-Sara Lind

 • ISBN: 9789147113088
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2018-01-03
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 360
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

498 kr

Ej tillgänglig

519 kr

Ej tillgänglig

493 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare -31% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Anna J
  399 kr

  Ny

 • Olla M
  440 kr

  Ny

Om Socialrätt under omvandling : om solidaritet och välfärdsstatens gränser

Boken Socialrätt under omvandling : om solidaritet och välfärdsstatens gränser släpptes år 2018 och är skriven av Thomas Erhag, Pernilla Leviner och Anna-Sara Lind.

Den består av 360 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Socialrätt under omvandling : om solidaritet och välfärdsstatens gränser begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 153 kr (31%) mot att köpa den ny hos Bookoutlet.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I boken studeras och problematiseras den svenska välfärdsrättens samtidsutmaningar utifrån olika rättsvetenskapliga synvinklar.Läs merVälfärdsstatens förverkligande genom rättslig reglering och tillämpning sker idag under de villkor som det postmoderna samhället kan anses lyda under. Dagens socialrätt ska kunna förhålla sig till finansiella kriser, nya sorters regler på olika nivåer, nya sätt att se på distinktionen privat och offentlig och nya legitimeringsgrunder för hur välfärd bör och ska fördelas. Systemet utmanas när människors utsatthet förändras och ser annorlunda ut. Utvecklingen har lett till att förverkligandet av välfärdsstatens ambitioner utmanas på ett annat sätt. Nya parametrar som inte fanns vid välfärdsstatens tillblivelse eller dess framväxt under 1900-talet sätter idag ramarna för hur välfärdsstaten och dess grund i solidaritet, legalitet och rättssäkerhet förvaltas och förverkligas.I boken finns 13 bidrag som utifrån olika rättsvetenskapliga synvinklar studerar och problematiserar den svenska välfärdsrättens samtidsutmaningar. Områden som behandlas är till exempel sociala rättigheter, migration och medborgarskap, assistansersättning, EU-rättens påverkan, utsatta grupper, likabehandling och mänsklig värdighet. Såväl förvaltningsrättsliga som konstitutionellrättsliga perspektiv anläggs på frågekomplex som också aktualiserar civilrättsliga och skatterättsliga frågor. Gemensamt för bidragen är att frågan om solidaritetens och välfärdsstatens gränser i såväl teoretiskt och praktiskt perspektiv står i fokus. Förhoppningen är att boken ska vara till nytta för såväl rättstillämpare och politiker som forskare.Om författarnaI antologin medverkar Therese Bäckman, Moa Kindström Dahlin, Thomas Erhag, Håkan Gustafsson, Pernilla Leviner, Anna-Sara Lind, Ruth Mannelqvist, Titti Mattsson, Torbjörn Odlöw, Rebecca Thorburn Stern, Lotta Vahlne Westerhäll, Wiweka Warnling-Nerep och Roger Persson Österman.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 340 kr   Spara 31% mot nypris
 Letar efter nypriser..