Socialpsykologi
ISBN9789144030456
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareThomas Johansson
Publiceringsår2004
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor219
SpråkSvenska

Häftad • 2004

Socialpsykologi

av Thomas Johansson

 • ISBN: 9789144030456
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2004
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 219
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Karolina B
  159 kr

  Bra skick

 • Jessica L
  189 kr

  Bra skick

Om Socialpsykologi

Boken Socialpsykologi släpptes år 2004 och är skriven av Thomas Johansson.

Den består av 219 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Socialpsykologi begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Socialpsykologin utgör en del av "det moderna". Dess uppgift är att bidra till att producera begrepp och analyser som kan underlätta vår förståelse av vad som händer i skärningspunkten mellan individ och samhälle. I sin berömda studie Filosofiska undersökningar myntade Ludwig Wittgenstein begreppen aspektseende och aspektblindhet. Aspektseendet handlar om att kunna anlägga olika infallsvinklar för att studera ett fenomen, eller som vi ofta säger: "att kunna sätta på sig olika teoretiska glasögon". Wittgenstein jämför aspektblindhet med tondövhet, alltså en oförmåga att urskilja nyanser och skiftningar. Socialpsykologi handlar i stor utsträckning om att lägga en stabil grund för aspektseendet. I den här boken presenteras utförligt tre centrala idéströmningar inom den europeiska socialpsykologin: psykoanalys, symbolisk interaktionism och social konstruktivism/modernitetsteori. Syftet med boken är inte främst att ge grundläggande kunskaper om dessa inriktningar, utan snarare att visa hur de har använts för att tolka och förstå samhälle och individ. Textens avsikt är att stimulera ett självständigt och modernt socialpsykologiskt tänkande. Boken vänder sig till studenter på olika nivåer och till alla som vill utvidga sin förståelse av samhälle och individ. Texten är relativt tillgänglig, men bör kombineras med en läsning av några grundtexter om de perspektiv som sätts i rörelse.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr
 Letar efter nypriser..