Socialförsäkringsrätt : om ersättning vid sjukdom
ISBN9789139111672
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2011-09-01
FörlagNorstedts Juridik
Antal sidor256
SpråkSvenska

Häftad • 2011-09-01

Socialförsäkringsrätt : om ersättning vid sjukdom

 • ISBN: 9789139111672
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2011-09-01
 • Förlag: Norstedts Juridik
 • Antal sidor: 256
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sanna B
  209 kr

  Ny

Om Socialförsäkringsrätt : om ersättning vid sjukdom

Boken Socialförsäkringsrätt : om ersättning vid sjukdom släpptes år 2011.

Den består av 256 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Norstedts Juridik.

Köp Socialförsäkringsrätt : om ersättning vid sjukdom begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 150 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Socialförsäkringen konstruerades i sin rättsliga form under den tidiga efterkrigstiden. Denna form låg sedan fast, till för några år sedan. År 2010 instiftades den nya socialförsäkringsbalken. I sig innebar denna nya lagtekniska form inga större förändringar, vilket däremot förändringarna och införandet av tidsgränser för rätten till sjukpenning gjorde 2008. Redan under 1990-talet hade dock socialförsäkringen hamnat i politiskt fokus, och en mängd politiska förändringar genomfördes, vilket naturligtvis påverkade den rättsliga regleringen av socialförsäkringen. Denna lärobok ger en introduktion till den del av socialförsäkringen som motsvarar den sociala risken att bli sjuk och att inte kunna försörja sig genom att förvärvsarbeta. Med det som utgångspunkt behandlas också rätten att tillhöra den svenska socialförsäkringen, vilket är en grundläggande förutsättning för att kunna åberopa rättigheter vid sjukdom. Bokens fokus är en rättslig genomgång av sjukpenning, sjukdomsbegreppet och begreppet arbetsförmåga. Dessutom behandlas rehabilitering och sjuk-/aktivitetsersättning. Socialförsäkringsrätt - om ersättning vid sjukdom vänder sig främst till studenter i socialt arbete, rättsvetenskap och andra samhällsvetenskapliga ämnen. Men den kan också användas av försäkringshandläggare, socionomer, kuratorer m.fl. yrkeskategorier som i sin verksamhet kommer i kontakt med sjukförsäkringsrättsliga frågor. Boken är en ny version av Ersättning vid sjukdom - en socialförsäkringsrättslig introduktion, som utkom 2008.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 150 kr
 Letar efter nypriser..