Sociala relationer, värdegrund och lärarprofessionalitet
ISBN9789140687104
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareEva Hultin (red.)
Publiceringsår2015-04-22
FörlagGleerups Utbildning
SpråkSvenska

Häftad • 2015-04-22

Sociala relationer, värdegrund och lärarprofessionalitet

av Eva Hultin (red.)

 • ISBN: 9789140687104
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2015-04-22
 • Förlag: Gleerups Utbildning
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sara K
  159 kr

  Bra skick

 • Susanne H
  189 kr

  Bra skick

 • Cristina N
  229 kr

  Ny

 • Ruth F
  299 kr

  Ny

Om Sociala relationer, värdegrund och lärarprofessionalitet

Boken Sociala relationer, värdegrund och lärarprofessionalitet släpptes år 2015 och är skriven av Eva Hultin (red.).

Den är skriven på svenska Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Köp Sociala relationer, värdegrund och lärarprofessionalitet begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Arbete med sociala relationer, värdefrågor samt arbete för att främja barns och elevers fysiska och psykiska hälsa har en lång historisk tradition inom svensk skola. Hur de sociala, värdemässiga och hälsorelaterade frågorna har angripits, och vilken gestaltning de fått i olika skol- och förskolepraktiker har dock skiftat över tid. I den här boken studeras skolans och förskolans arbete med sociala relationer, konflikthantering och värdegrundsarbete som görs under benämningen Livskunskap, och/eller bedrivs utifrån manualbaserade program för social och emotionell träning. I skolans värld kommer ständigt nya program som rör exempelvis entreprenöriellt lärande eller läs- och skrivutveckling. Vad kan man lära inför mötet med dessa program, som gör anspråk på att lösa olika slags skol- och samhällsproblem, utifrån erfarenheter av de socioemotionella programmen? Det är en av flera viktiga frågor som författarna diskuterar i boken.Boken uppmuntrar till diskussioner, något som är avgörande både för att värna kvalitet i verksamheten, men också för att lärarna ska bibehålla det professionella initiativet när nya trender förs in på skolarenan. Åsa Bartholdsson är lektor i socialantropologi vid Högskolan Dalarna.Eva Hultin är docent och lektor i pedagogik vid Högskolan Dalarna.Andreas Bergh är lektor i pedagogik vid Örebro universitet, men är 2014–2016 verksam som postdok. i pedagogik vid Uppsala universitet.Tomas Englund är professor emeritus vid Örebro universitet och bedriver bland annat läroplansteoretisk och didaktisk forskning med inriktning mot utbildning som medborgerlig rättighet.Anna-Lena Englund är universitetsadjunkt i pedagogik och filosofie licentiat i sociologi. Hennes forskning är inriktad mot jämnårigsocialisation.Johanna Gustafsson Lundberg är docent och lektor i teologi och etik vid Centrum för teologi och religionsvetenskap, Lunds universitet.Sara Irisdotter Aldenmyr är docent och lektor i pedagogiskt arbete vid Högskolan Dalarna.Camilla Löf är lektor i barn- och ungdomsvetenskap med inriktning yngre barns lärande vid Malmö högskola.Anette Wickström är lektor i socialantropologi vid Linköpings universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr