Social mobilisering : en utmaning för socialt arbete
ISBN9789140691798
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareVerner Denvall (red.)
Publiceringsår2016-09-21
FörlagGleerups Utbildning
Antal sidor292
SpråkSvenska

Häftad • 2016-09-21

Social mobilisering : en utmaning för socialt arbete

av Verner Denvall (red.)

  • ISBN: 9789140691798
  • Upplaga: 2
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2016-09-21
  • Förlag: Gleerups Utbildning
  • Antal sidor: 292
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Social mobilisering : en utmaning för socialt arbete

Boken Social mobilisering : en utmaning för socialt arbete släpptes år 2016 och är skriven av Verner Denvall (red.).

Den består av 292 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Under det sociala arbetets historia har många socialarbetare strävat efter att stödja människors egna idéer om förändring och göra dem delaktiga i socialt förändringsarbete. Numera läggs dock allt större tonvikt på expertbedömningar, diagnoser och individuella problemlösningar, och idéerna om att socialt arbete också kan vara samhällsförändrande kommer i skymundan. Social mobilisering handlar om hur organisering av marginaliserade och diskriminerade grupper i samhället kan bidra till social förändring och utveckling.Fattigdom, ojämlikhet och förtryck förekommer även i samhällen som utåt sett framstår som rika och privilegierade. Genom att uppmärksamma strategier för att bekämpa ojämlikheter och exkludering i samhället hoppas författarna till denna bok kunna inspirera till diskussioner om och utveckling av ett mobiliserande socialt förändringsarbete.I boken presenteras den sociala mobiliseringens värdegrunder och utveckling, och i ett antal kapitel beskrivs och problematiseras hur social mobilisering kan komma till stånd i olika sammanhang och bidra till social förändring. I denna andra upplaga har fyra nya kapitel tillkommit och bokens övriga kapitel har genomgått en omfattande revidering och uppdatering.Bokens redaktörer är verksamma som lärare och forskare vid Socialhögskolan på Lunds universitet samt på Institutionen för socialt arbete på Linnéuniversitetet. Övriga författare är forskare och lärare i socialt arbete vid olika lärosäten i Sverige och USA.Verner Denvall (red.) är professor i socialt arbete och verksam vid Linnéuniversitetet och Lunds universitet.Cecilia Heule (red.) är universitetsadjunkt och en av initiativtagarna till Mobiliseringskursen vid Socialhögskolan i Lund.Arne Kristiansen (red.) är socionom och fil.dr i socialt arbete.Han är verksam som universitetslektor på Socialhögskolan vid Lunds universitet.Bengt Börjeson var professor i socialt arbete på Umeå universitet 1981–1991, därefter var han bland annat verksam som professor i socialt arbete vid Stockholms universitet och Ersta Sköndal högskola.Alec Carlberg är initiativtagare och grundare av det sociala företaget Basta Arbetskooperativ.Erik Eriksson är fil.dr i socialt arbete.Ulla-Carin Hedin är professor i socialt arbete vid Göteborgs universitet.Sara Hultqvist är socionom och fil.dr i socialt arbete.Anna Meeuwisse är professor i socialt arbete vid Socialhögskolan, Lunds universitet.Tapio Salonen är professor i socialt arbete vid Malmö högskola.Gabriella Scaramuzzino är fil.dr i socialt arbete och arbetar som postdoktor vid Socialhögskolan, Lunds universitet.Roberto Scaramuzzino är postdoktor vid Socialhögskolan, Lunds universitet.Haluk Soydan är forskningsprofessor i socialt arbete.Sune Sunesson är sedan 1984 professor i socialt arbete, och har arbetat med organisationsforskning, socialpolitik och kunskapssociologi; på senare år också med organiseringen av tvärvetenskaplig forskning.Hans Swärd är professor i socialt arbete vid Lunds universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..