Skrivandets makt - Om det demokratiska skrivandet i skolan
ISBN9789147015627
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareBirgitta Norberg Brorsson
Publiceringsår2009-07-02
FörlagLiber AB
Antal sidor200
SpråkSvenska

Häftad • 2009-07-02

Skrivandets makt - Om det demokratiska skrivandet i skolan

av Birgitta Norberg Brorsson

  • ISBN: 9789147015627
  • Upplaga: 1
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2009-07-02
  • Förlag: Liber AB
  • Antal sidor: 200
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Skrivandets makt - Om det demokratiska skrivandet i skolan

Boken Skrivandets makt - Om det demokratiska skrivandet i skolan släpptes år 2009 och är skriven av Birgitta Norberg Brorsson.

Den består av 200 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp den ny för 408 kr hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Boken tar upp hela undervisningsförloppet kring skrivande, från det att uppgiften introduceras till att eleverna får respons på sin text. Författaren problematiserar valet av genrer för skrivandet i svenskundervisningen, där de individuellt baserade och skönlitterära genrerna dominerar på bekostnad av det diskursiva, samhällstillvända skrivandet. Boken är också tänkt som en didaktisk grundbok för blivande svensklärare, med betoning på hur skrivundervisning teoretiskt och praktiskt kan analyseras och utvecklas.Läs merDe teoretiska perspektiven i boken – som grundar sig främst på Vygotsky, Bachtin och Applebee – sätts in i ett skolkonkret sammanhang, där forskningen används för att förstå hur skrivutvecklingens didaktik kan formas för att ge alla elever språkets makt i samhällets offentliga rum.Om författarnaBirgitta Norberg Brorsson är universitetslektor vid Akademin för utbildning, kultur och kommunikation, Mälardalens högskola.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Ny från 408 kr