Skrivande i skolan
ISBN9789140688484
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareMaria Lindgren (red.)
Publiceringsår2015-04-09
FörlagGleerups Utbildning
SpråkSvenska

Häftad • 2015-04-09

Skrivande i skolan

av Maria Lindgren (red.)

  • ISBN: 9789140688484
  • Upplaga: 1
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2015-04-09
  • Förlag: Gleerups Utbildning
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Skrivande i skolan

Boken Skrivande i skolan släpptes år 2015 och är skriven av Maria Lindgren (red.).

Den är skriven på svenska Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Litteracitet är ett begrepp som numera ofta används om elevers läs- och skrivförmåga. Att vara litterat i ett skriftspråksbaserat samhälle innebär att man inte bara kan använda skriften för att avkoda och skapa mening, utan också för att anpassa den efter situationen och reflektera kritiskt och analytiskt. I dagens skola ska alla elever träna dessa kompetenser och utveckla litteracitet. Med stöd av olika teorier och metoder kommenterar författarna elevtexter, och följer upp dem med skrivdidaktiska reflektioner om både innehåll och form. Författarna tar upp berättarperspektiv, genreval, bildspråk och samband och visar också hur eleverna konstruerar identiteter och förmedlar känslor. Boken innehåller även ett kapitel som visar hur olika bedömare betraktar elevtexter.Skrivande i skolan utgår från elevtexter hämtade från det nationella provet i svenska i årskurs 9, men de fenomen som tas upp är relevanta för såväl yngre som äldre elevers skrivande.Maria Lindgren är lektor i svenska språket vid Linnéuniversitetet.Gudrun Svensson är lektor i svenska som andraspråk vid Linnéuniversitetet. Theres Bellander är lektor i svenska med didaktisk inriktning vid Stockholms universitet.Ulla Ekvall är professor emerita i svenska språket vid Stockholms universitet och har varit gästprofessor vid Linnéuniversitetet.Stina Ericsson är docent i svenska språket vid Linnéuniversitetet.Peter Forsgren är professor i litteraturvetenskap vid Linnéuniversitetet.Annelie Johansson är doktorand i svenska språket med didaktisk inriktning vid Linnéuniversitetet.Åsa Nilsson Skåve är lektor i litteraturvetenskap vid Linnéuniversitetet.Sofia Svensson är doktorand i svenska språket vid Linnéuniversitetet.Elisabeth Zetterholm är docent i fonetik och lektor i svenska som andraspråk vid Stockholms universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Inga priser hittades på denna bok