Skolans kontrollregim : ett kontraproduktivt system för styrning?
ISBN9789176566275
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2013-07-05
FörlagLiber AB
Antal sidor184
SpråkSvenska

Häftad • 2013-07-05

Skolans kontrollregim : ett kontraproduktivt system för styrning?

 • ISBN: 9789176566275
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2013-07-05
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 184
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Johanna B
  154 kr

  Ny

Om Skolans kontrollregim : ett kontraproduktivt system för styrning?

Boken Skolans kontrollregim : ett kontraproduktivt system för styrning? släpptes år 2013.

Den består av 184 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Skolans kontrollregim : ett kontraproduktivt system för styrning? begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 154 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Utgångspunkten för artiklarna i denna antologi är att skolans uppdrag vilar på moralisk grund och att läraren och annan skolpersonal utför sitt arbete och möter eleverna inom ramen för de värden som läroplanerna uttrycker. Detta förutsätter att både uppdraget och skolans mål ger utrymme för lärarnas egna tolkningar i förhållande till elevernas individuella förutsättningar och lokala villkor. Läs mer Detta är den egentliga innebörden av målstyrning som också betyder respekt och tillit till läraren. Målstyrning i denna mening har under de senaste tio åren ersatts av en kontrollregim. Detta innebär resultatstyrning med kriterier för vad som skall nås men också för hur undervisning ska bedrivas. Detta snävar in lärarens handlingsutrymme och, hävdas i antologin, riskerar att göra läraren till en teknokrat som har att följa givna regler och anpassa sin undervisning till kriterierna och inte till eleverna. I sin yttersta form blir eleverna inte mål i sig utan medel för att nå det kriterierna uttrycker. Boken kan med fördel läsas och begrundas av beslutsfattare på olika nivåer men också av aktiva lärare och lärarkandidater i utbildning.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 154 kr