Skolan och de kulturella förändringarna
ISBN9789144007939
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareLars Gustaf Andersson, Magnus Persson, Jan Thavenius
Publiceringsår1999-06-01
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor204
SpråkSvenska

Häftad • 1999-06-01

Skolan och de kulturella förändringarna

av Lars Gustaf Andersson, Magnus Persson och Jan Thavenius

 • ISBN: 9789144007939
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1999-06-01
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 204
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 6 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Anneli J
  159 kr

  Bra skick

 • Amanda B
  159 kr

  Bra skick

 • Connie M
  159 kr

  Bra skick

 • Ylva B
  179 kr

  Bra skick

 • Karolina M
  189 kr

  Bra skick

 • Mia N
  199 kr

  Bra skick

Om Skolan och de kulturella förändringarna

Boken Skolan och de kulturella förändringarna släpptes år 1999 och är skriven av Lars Gustaf Andersson, Magnus Persson och Jan Thavenius.

Den består av 204 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Skolan och de kulturella förändringarna begagnad från en av 6 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Vilken kultur är det egentligen som skolan förmedlar, och vad kännetecknar dess egen kultur? Hur ställer sig skolan till samtidens stora kulturella förändringar? Har elever och lärare några möjligheter att förnya och förändra skolans kultur? Måste man i ett samhälle med många olika kulturer finna nya sätt att möta kravet på demokrati, delaktighet och rättvisa? Detta är några av de viktiga frågor som ställs i boken. Författarnas syfte är att förse läsaren med underlag för de diskussioner som är nödvändiga om skolan ska kunna leva upp till dagens stora krav på förändring. I bokens första del diskuteras de kulturella förändringar som bildar utgångspunkt för bokens samtliga delar. Mot bakgrund av aktuell forskning redogör författarna i den andra delen för de centrala begreppen kultur, kulturell identitet och kulturella värderingar. I den tredje och sista delen försöker författarna besvara tre frågor: Vilka kulturbegrepp finner man i skolan? Vilka konsekvenser får synen på kunskap som något kulturellt föränderligt i stället för något objektivt givet? Vilka är för- och nackdelarna med att skolan i så hög grad är en del av den vetenskapliga kulturen? Boken är i första hand skriven för utbildning och fortbildning av lärare i skolans samtliga ämnen. Den kan med fördel även läsas som en introduktion till det kulturanalytiska tänkandet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr