Samhällskunskapsdidaktik : om utbildning i demokrati och samhällsvetenskapligt tänkande
ISBN9789144066431
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareSture Långström, Arja Virta
Publiceringsår2012-01-04
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor278
SpråkSvenska

Häftad • 2012-01-04

Samhällskunskapsdidaktik : om utbildning i demokrati och samhällsvetenskapligt tänkande

av Sture Långström och Arja Virta

 • ISBN: 9789144066431
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2012-01-04
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 278
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Arif B
  259 kr

  Bra skick

Om Samhällskunskapsdidaktik : om utbildning i demokrati och samhällsvetenskapligt tänkande

Boken Samhällskunskapsdidaktik : om utbildning i demokrati och samhällsvetenskapligt tänkande släpptes år 2012 och är skriven av Sture Långström och Arja Virta.

Den består av 278 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Samhällskunskapsdidaktik : om utbildning i demokrati och samhällsvetenskapligt tänkande begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 259 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Samhällskunskap är ett skolämne som särskilt starkt speglar samhället och dess förändringar och värderingar. Det övergripande uppdraget är att fostra elever till demokratisk kompetens med förmåga till självständighet och ett kritiskt förhållningssätt till samhällslivet. Boken innehåller bland annat en: genomgång av samhällskunskapens historia, tillkomst och uppgifter med begrepp, teorier, modeller och metoder redovisning av olika teorier om lärande tillämpade i samhällskunskap med fokus på behavioristisk, konstruktivistisk och sociokonstruktivistisk syn på ämnet beskrivning av en aldrig tidigare skådad medierevolution och diskussion om de möjligheter till inflytande den ger medborgare genomgång av nya forskningsresultat som visar elevers kunskaper, färdigheter och förhållningssätt till det svenska samhället och i internationella sammanhang. Författarna fångar upp samhällskunskapsämnets funktioner och relaterade identitetsfrågor i ett mångkulturellt samhälle och problematiserar frågan om hur lärare kan utveckla elevernas kritiska förhållningssätt och förmåga att analysera kontro-versiella och känsliga ämnen. Bokens målgrupp är blivande och verksamma lärare i grundskolans årskurs 7 till 9 samt gymnasieskolan.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 259 kr
 Letar efter nypriser..