Samhället och de unga lagöverträdarna
ISBN9789139111214
Upplaga4
FormatHäftad
FörfattareLars Clevesköld, Anders Thunved, Birgit Thunved
Publiceringsår2010-08-31
FörlagNorstedts Juridik
Antal sidor376
SpråkSvenska

Häftad • 2010-08-31

Samhället och de unga lagöverträdarna

av Lars Clevesköld, Anders Thunved och Birgit Thunved

 • ISBN: 9789139111214
 • Upplaga: 4
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2010-08-31
 • Förlag: Norstedts Juridik
 • Antal sidor: 376
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Stina S
  349 kr

  Bra skick

 • Nathalie S
  389 kr

  Bra skick

Om Samhället och de unga lagöverträdarna

Boken Samhället och de unga lagöverträdarna släpptes år 2010 och är skriven av Lars Clevesköld, Anders Thunved och Birgit Thunved.

Den består av 376 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Norstedts Juridik.

Köp Samhället och de unga lagöverträdarna begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 290 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I boken beskrivs inledningsvis de allmänt brottsförebyggande insatser som särskilt avser unga människor. Härefter följer en beskrivning av samhällets åtgärder när ungdomar begår brott från det att misstanke om brott uppkommit till dess att domstolens dom har verkställts.Sedan föregående upplaga har ett flertal ändringar gjorts i den lagstiftning som gäller bland annat ungdomar i farozonen för att begå brott. Bland annat har boendeformen stödboende införts, liksom nya bestämmelser om avskildhet i den slutna ungdomsvården. Också andra lagändringar m.m. har föranlett ett stort antal revideringar i boken sedan föregående upplaga.Boken vänder sig till förtroendevalda och tjänstemän som i sin dagliga verksamhet i nämnder och förvaltningar ställs inför frågor som gäller brott av unga men också till statliga myndigheter som ska ta befattning med unga lagöverträdare. Boken är även avsedd att vara ett hjälpmedel för dem som i sin utbildning behöver sätta sig in i de regler som gäller då en ung människa har begått ett brott. Den kan även vara av intresse för enskilda som vill få en inblick i hur samhället reagerar mot ungdomskriminaliteten.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 290 kr