Sakrättens grunder : en lärobok i sakrättens grundläggande frågeställningar avseende lös egendom
ISBN9789139206071
Upplaga6
FormatHäftad
FörfattareGöran Millqvist
Publiceringsår2011-12-13
FörlagNorstedts Juridik
Antal sidor233
SpråkSvenska

Häftad • 2011-12-13

Sakrättens grunder : en lärobok i sakrättens grundläggande frågeställningar avseende lös egendom

av Göran Millqvist

 • ISBN: 9789139206071
 • Upplaga: 6
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2011-12-13
 • Förlag: Norstedts Juridik
 • Antal sidor: 233
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Klaudia M
  179 kr

  Bra skick

 • Nathalie F
  219 kr

  Ny

 • Hanna P
  259 kr

  Bra skick

Om Sakrättens grunder : en lärobok i sakrättens grundläggande frågeställningar avseende lös egendom

Boken Sakrättens grunder : en lärobok i sakrättens grundläggande frågeställningar avseende lös egendom släpptes år 2011 och är skriven av Göran Millqvist.

Den består av 233 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Norstedts Juridik.

Köp Sakrättens grunder : en lärobok i sakrättens grundläggande frågeställningar avseende lös egendom begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 179 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Sakrättens grunder ger en sammanhängande, aktuell överblick över ett bitvis ganska osäkert rättsområde. I boken tas upp de sakrättsliga tvistefrågorna kring godtrosförvärv och annat omsättningsskydd samt de insolvensrättsligt färgade borgenärsskyddsfrågorna. Besittning, äganderätt, separationsrätt och förmånsrätt tas upp till behandling och begreppen sätts in i sina sammanhang. Boken är avsedd som läromedel inom juristutbildningen men kan även användas på andra juridik- och handelsrättskurser. För den praktiskt verksamme ger boken en god överblick över sakrätten avseende lös egendom, särskilt när det gäller rättsutvecklingen under senare år, både inom lagstiftningen och i rättspraxis. Denna nionde upplaga beaktar den utveckling av sakrätten som skett i rättspraxis under senare år. Flera viktiga prejudikat har kommit från Högsta domstolen som kastar en del ljus över de sakrättsliga frågorna och som också väcker nya frågor. Nytt material har beaktats fram till november 2020.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 179 kr