Retoriken kring grammatiken - Didaktiska perspektiv på skolgrammatik
ISBN9789144013404
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareBengt Brodow, Nils-Erik Nilsson, Sten Olof Ullström
Publiceringsår2000-02-14
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor167
SpråkSvenska

Häftad • 2000-02-14

Retoriken kring grammatiken - Didaktiska perspektiv på skolgrammatik

av Bengt Brodow, Nils-Erik Nilsson och Sten Olof Ullström

 • ISBN: 9789144013404
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2000-02-14
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 167
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sara H
  209 kr

  Bra skick

Om Retoriken kring grammatiken - Didaktiska perspektiv på skolgrammatik

Boken Retoriken kring grammatiken - Didaktiska perspektiv på skolgrammatik släpptes år 2000 och är skriven av Bengt Brodow, Nils-Erik Nilsson och Sten Olof Ullström.

Den består av 167 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Retoriken kring grammatiken - Didaktiska perspektiv på skolgrammatik begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Grammatikundervisningen har en lång tradition inom grundskolans och gymnasiets svenskundervisning, men dess innehåll och uppläggning problematiseras sällan. Tvärtom uppfattas den gärna som självklar och utgör inte sällan ett centralt inslag i svenskämnet. I denna bok granskar författarna olika argument som under historien framförts för att legitimera den skolgrammatiska traditionen. De diskuterar också dagens grammatikundervisning som den kommer till uttryck i olika läromedel samt i intervjuer medlärare. Författarnas hållning till merparten av den skolgrammatiska traditionen är kritisk. De förespråkar en funktionellt inrik-tad språkundervisning, i vilken språkbeskrivning och metareflektion kan kopplas till elevers processorienterade skrivande. Boken vänder sig främst till lärarstuderande i svenska, lärar-utbildare och aktiva svensklärare. Den är även av intresse för andra lärarkategorier, liksom språk- och textintresserade i allmänhet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 209 kr