Rena hem på smutsiga villkor? : hushållstjänster, migration och globalisering
ISBN9789170611230
Upplaga1
FormatDanskt band
FörfattareCatharina Calleman, Elin Kvist, Elin Peterson
Publiceringsår2013-03-04
FörlagMakadam förlag
Antal sidor189
SpråkSvenska

Danskt band • 2013-03-04

Rena hem på smutsiga villkor? : hushållstjänster, migration och globalisering

av Catharina Calleman, Elin Kvist och Elin Peterson

 • ISBN: 9789170611230
 • Upplaga: 1
 • Format: Danskt band
 • Publiceringsår: 2013-03-04
 • Förlag: Makadam förlag
 • Antal sidor: 189
 • Språk: Svenska

Eller begagnad från 2 säljare -40% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Catharina H
  159 kr

  Bra skick

 • Amanda J
  239 kr

  Ny

Om Rena hem på smutsiga villkor? : hushållstjänster, migration och globalisering

Boken Rena hem på smutsiga villkor? : hushållstjänster, migration och globalisering släpptes år 2013 och är skriven av Catharina Calleman, Elin Kvist och Elin Peterson.

Den består av 189 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Makadam förlag.

Köp Rena hem på smutsiga villkor? : hushållstjänster, migration och globalisering begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 68 kr (40%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I samband med att ett skatteavdrag för rengöring, underhåll och tvätt (det så kallade RUT-avdraget) infördes 2007 började en intensiv debatt om hushållstjänster i Sverige. Idag subventioneras RUT-tjänsterna med ungefär 1,5 miljarder kronor av skattemedel. RUT har blivit en del av många människors vardag och har medfört stora förändringar i svenskt familje- och arbetsliv.Hur ser då förhållandena ut för dem som arbetar på den växande hushållstjänstemarknaden? Har de svarta arbetena blivit vita, som tanken var? Vad betyder det att äldre övergår från att vara mottagare av omsorg till att bli kunder på en marknad för hushållstjänster? Finns det några likheter mellan dagens hushållstjänster och det arbete som tyska hembiträden utförde i Sverige på 1950-talet? Hur resonerar svenska kvinnor bosatta i utlandet kring social jämlikhet och hushållsarbetares rättigheter, när de själva får rollen som arbetsgivare?Om dessa och andra relaterade frågor handlar denna bok, med bidrag av landets främsta forskare på området: sociologer, statsvetare, historiker, genusvetare, arbetsrättsjurister och antropologer från en rad svenska universitet. De utforskar vad som händer på hushållstjänstemarknaden och följer särskilt de internationella sambanden. Även den växande efterfrågan på hushållstjänster i resten av världendiskuteras, med fokus på migration och internationell arbetsfördelning. Boken återger många olika erfarenheter och perspektiv här får såväl nystartade städentreprenörer som hushållsarbetare i exil och andra inblandade aktörer komma till tals.Omslagsbild © Helena Joelsson

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 100 kr   Spara 40% mot nypris
Ny från 168 kr