Religion och andra livsåskådningar 1 och 2
ISBN9789147117284
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareBörge Ring
Publiceringsår2015-08-14
FörlagLiber AB
Antal sidor320
SpråkSvenska

Häftad • 2015-08-14

Religion och andra livsåskådningar 1 och 2

av Börge Ring

 • ISBN: 9789147117284
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2015-08-14
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 320
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare -50% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Oleg P
  309 kr

  Bra skick

 • Anna N
  339 kr

  Ny

Om Religion och andra livsåskådningar 1 och 2

Boken Religion och andra livsåskådningar 1 och 2 släpptes år 2015 och är skriven av Börge Ring.

Den består av 320 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Religion och andra livsåskådningar 1 och 2 begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 306 kr (50%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Går det egentligen att beskriva hur en kristen, jude eller muslim är? I sin nya bok Religion och andra livsåskådningar 1 och 2 betonar författaren Börge Ring att varje religion, och varje livsåskådning för den delen, kan tolkas och praktiseras på flera sätt. En religion uppvisar alltid en mångfald av föreställningar och uttryck.Läs merReligioner, livsåskådningar, livshållningarFörfattaren presenterar och diskuterar begrepp som är viktiga för förståelsen av religioner och livsåskådningar. Vad kännetecknar en religion eller en livsåskådning? Vad innebär en icke-religiös livsåskådning? Går det att blanda religiös tro och andra livsåskådningar? Bör man istället tala om livshållning eller livstolkning istället för livsåskådning?Boken innehåller givetvis de grundläggande tankegångarna i de fem världsreligionerna, samt andra livsåskådningar och livshållningar, till exempel humanism, ekosofi, hedonism och feminism. Men också vad som utmärker privatreligiositet och nyandlighet idag.Religionens och livsåskådningarnas roll i samhälleI överensstämmelse med ämnesplanen för religionskunskap betonar Religion och andra livsåskådningar att religioner och livsåskådningar praktiseras på olika sätt beroende på de olika tolkningar individer och grupper ger sin tro och övertygelse. Här tas bland annat upp frågor som handlar om relationen mellan religion och identitet, klass samt kön. En särskild tonvikt ligger vid hur religioner utövas i dagens Sverige. Boken redogör för olika perspektiv på debatten religion och vetenskap, men även för hur det idag bedrivs vetenskaplig forskning om religion. Etik i teori och praktikOlika etiska teorier presenteras, diskuteras och praktiseras med syfte att öva förmågan att kritiskt granska olika argument och ståndpunkter i moraliska frågor.Om författarnaBörge Ring är gymnasielärare och författare till flera läromedel i religionskunskap och svenska. Han tilldelades SLFF:s läromedelsförfattarpris Lärkan 2015. Börge är också trubadur och kompositör.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 309 kr   Spara 50% mot nypris
Ny från 615 kr