Reglerteknikens grunder
ISBN9789144024165
Upplaga4
FormatHäftad
FörfattareBengt Lennartson
Publiceringsår2002-06-03
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor513
SpråkSvenska

Häftad • 2002-06-03

Reglerteknikens grunder

av Bengt Lennartson

 • ISBN: 9789144024165
 • Upplaga: 4
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2002-06-03
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 513
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Åas R
  209 kr

  Bra skick

Om Reglerteknikens grunder

Boken Reglerteknikens grunder släpptes år 2002 och är skriven av Bengt Lennartson.

Den består av 513 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Reglerteknikens grunder begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Målsättningen med denna bok är att förmedla grundläggande kunskaper i reglerteknik – läran om återkoppling, dess möjligheter och begränsningar. De flesta kapitlen innehåller minst ett avsnitt kring principer för analys och syntes av reglersystem. Detta innebär att egenskaper för återkopplade system som• effektiv kompensering av processtörningar och snabb följning• väl dämpad dynamik • begränsad styrsignalaktivitet diskuteras redan i samband med enkel transientanalys. Man får på det sättet tidigt en insikt om de kompromisser som råder vid reglerdesign. Ett snabbare återkopplat system resulterar exempelvis i ökade kostnader i form av högre styrsignalaktivitet och/eller sämre dämpning av systemdynamiken (svängigare system). ’There is no free lunch’.När man sedan, efter ett rejält avsnitt om modellering, kommer in på klassiska områden som frekvensanalys, stabilitetsmarginaler, känslighetsfunktioner, PID-reglering, robusthet och digital implementering, relateras innehållet hela tiden till ovan nämnda egenskaper och principer. Boken ger därför en väl sammanhängande framställning, där varje nytt moment inte i första hand är en isolerad metod, utan ytterligare en pusselbit som fördjupar kunskapen om reglerteknikens fundamentala möjligheter och begränsningar.Förutom teoriavsnitt omfattar boken ett stort antal genomräknade exempel samt praktisk vägledning kring användandet av MATLABs Control Systems Toolbox. Speciellt visas hur regulatorer kan optimeras med enkel och effektiv MATLAB-kod, där hänsyn tas till prestanda och robusthet i olika frekvensområden.Övningsuppgifter med lösningar kan du ladda ner genom att klicka på länkarna till hörger. Det kommer även att finns MATLAB-rutiner, inlämningsuppgifter och overheadmaterial som är relaterade till bokens innehåll. Detta material läggs in under hösten.Fjärde upplagan

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 209 kr