Politiska ideologier i vår tid
ISBN9789144039565
Upplaga7
FormatHäftad
FörfattareReidar Larsson
Publiceringsår2005-11-24
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor234
SpråkSvenska

Häftad • 2005-11-24

Politiska ideologier i vår tid

av Reidar Larsson

 • ISBN: 9789144039565
 • Upplaga: 7
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2005-11-24
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 234
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Anna P
  139 kr

  Bra skick

 • Anna R
  159 kr

  Bra skick

 • Maria E
  179 kr

  Bra skick

 • Lana K
  189 kr

  Ny

Om Politiska ideologier i vår tid

Boken Politiska ideologier i vår tid släpptes år 2005 och är skriven av Reidar Larsson.

Den består av 234 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Politiska ideologier i vår tid begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 139 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I denna bok ges en koncentrerad framställning av 1900-talets och 2000-talets politiska idéer, deras bakgrund och förändringar. De klassiska politiska ideologierna skildras i var sitt kapitel, från lärofäderna till vår tids konflikter mellan liberalism, konservatism, marxism, kommunism och reformistisk socialism. Dessutom finns utförliga avsnitt om anarkismen, nationalismen, nazismen och vår egen tids nyfascism. De nya politiska inriktningar som trätt fram under de senaste årtiondena ges stort utrymme: *nyliberalismen - den ideologiska utmaningen mot välfärdsstaten och den offentliga byråkratin *ekologismen - de gröna rörelsernas filosofi och program * den radikala feminismen - kvinnorörelsernas pionjärer och de nya kvinnopartierna *islamismen - religionen som revolutionär ideologi i Iran *den tredje vägen - nya idéer för socialdemokratin *den globaliseringskritiska rörelsen - den ideologiska kritiken mot globalisering och frihandel I denna åttonde upplaga har de flesta kapitlen uppdaterats. Ett nytt kapitel behandlar de islamistiska idéerna fram till Osama bin Ladin och al-Qaida. Boken vänder sig i första hand till studenter i statsvetenskap men kan läsas av alla som intresserar sig för politik och politiska ideologier.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 139 kr
 Letar efter nypriser..