Politik och kritik - En feministisk guide till statsvetenskap
ISBN9789144067858
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareLenita Freidenvall, Christina Alnevall
Publiceringsår2010-12-22
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor295
SpråkSvenska

Häftad • 2010-12-22

Politik och kritik - En feministisk guide till statsvetenskap

av Lenita Freidenvall och Christina Alnevall

 • ISBN: 9789144067858
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2010-12-22
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 295
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Azer S
  159 kr

  Bra skick

 • Kristofer B
  249 kr

  Bra skick

 • Ronja S
  309 kr

  Bra skick

Om Politik och kritik - En feministisk guide till statsvetenskap

Boken Politik och kritik - En feministisk guide till statsvetenskap släpptes år 2010 och är skriven av Lenita Freidenvall och Christina Alnevall.

Den består av 295 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Politik och kritik - En feministisk guide till statsvetenskap begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 100 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Politik och kritik är en ovärderlig guide till den forskning som belyser statsvetenskapliga frågor ur ett könsproblematiserande perspektiv. Boken ställer frågor om hur könsmakt skapas i och av politiken likväl som hur könsstrukturer påverkar politikens villkor. Boken presenterar de statsvetenskapliga subdisciplinerna och den feministiska kritik som riktats mot den gängse forskning som bedrivs inom dem genom att peka ut de (köns)blindskär som är så vanliga inom statsvetenskap. Förutom introduktioner till politisk teori, svensk politik, jämförande politik och utländska politiska system samt internationell politik utgörs bokens kapitel av vetenskapliga texter som presenterar ny könsproblematiserande statsvetenskaplig forskning. Dessa bidrag berör bland annat frågor om den könade medierapporteringen kring partiledare, den myndighetsinitierade kampanjen okejsex.nu, valberedningarnas betydelse för kvinnorepresentationen i riksdagen, hur olika sätt att organisera välfärdsstaten påverkar kvinnors deltagande på arbetsmarknaden samt hur försvarsmakten kämpar med att skapa den nya soldat som ska representera världens mest jämställda land på utlandsuppdrag. Boken vänder sig i första hand till studenter i statsvetenskap och genusvetenskap, men även till andra som är intresserade av hur politik såväl präglas av som skapar kön och makt.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 100 kr