Plats - identitet - lärande : närområdesstudier i skolan
ISBN9789144056128
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2009-11-19
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor256
SpråkSvenska

Häftad • 2009-11-19

Plats - identitet - lärande : närområdesstudier i skolan

 • ISBN: 9789144056128
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-11-19
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 256
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Rebecca N
  199 kr

  Ny

 • Malin G
  209 kr

  Bra skick

Om Plats - identitet - lärande : närområdesstudier i skolan

Boken Plats - identitet - lärande : närområdesstudier i skolan släpptes år 2009.

Den består av 256 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Plats - identitet - lärande : närområdesstudier i skolan begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 199 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Närområdesstudier ger elever möjlighet att utveckla en känsla av sammanhang, att skapa trygghet och tillhörighet och att förstå sig själva i förhållande till sin omvärld i tid och rum. Bokens teoretiska del behandlar de grundläggande begreppen plats, identitet och lärande och hur dessa kan skapa en känsla av tillhörighet och delaktighet för många barn och ungdomar i en vilsen och otrygg värld. I bokens praktiska del får läsaren ta del av en mängd exempel på integrerande arbetssätt som lärare och elever kan genomföra i närområdet runt skolan, i kvarteret, stadsdelen, staden och landsbygden. Studierna kan genomföras i historiska och nutida perspektiv och behandla områden som t.ex. livsmiljöer och hållbar utveckling. Boken har en huvudsaklig knytning till de samhällsorienterande ämnena men även teknik, matematik, naturvetenskap, svenska, bild och skapande har naturliga kopplingar till de studieuppgifter som presenteras. Boken vänder sig till blivande lärare i grund- och gymnasieskola. För verksamma lärare kan den utgöra en teoretisk och praktisk resurs för att utveckla närområdesstudier. Under fliken Extramaterial (ovan) finns en länk till en promenad i text och bilder. Vi vandrar mellan olika besökspunkter i en skolas närområde. Med promenaden vill författarna visa och konkretisera de möjligheter att använda/utgå från närområdet i undervisningen som boken öppnar för.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 199 kr
 Letar efter nypriser..