Planet Hiphop : om hiphop som folkbildning och social mobilisering
ISBN9789147095827
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2010-12-10
FörlagLiber AB
Antal sidor194
SpråkSvenska

Häftad • 2010-12-10

Planet Hiphop : om hiphop som folkbildning och social mobilisering

 • ISBN: 9789147095827
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2010-12-10
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 194
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Nathalie L
  159 kr

  Bra skick

Om Planet Hiphop : om hiphop som folkbildning och social mobilisering

Boken Planet Hiphop : om hiphop som folkbildning och social mobilisering släpptes år 2010.

Den består av 194 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Planet Hiphop : om hiphop som folkbildning och social mobilisering begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Den här boken handlar om hiphop och dess utveckling från subkultur i 1970-talets New York till dagens globala storstadskultur. Men det handlar inte om de stora pengar som omsätts. Eller om "50 cent" eller om rappartisten som gangster. Den gräsrotshiphop som lyfts fram i denna bok kan närmast beskrivas som en social rörelse med fokus på kunskap och lärande. Planet Hiphop befolkas av en hiphopkultur som söker upprättelse och respekt och som gör motstånd mot diskriminering och utanförskap. Den förståelse av storstadssegregationen och de allt påtagligare klassklyftorna som växer fram ur de unga hiphopparnas sociala position är inte bara intressant - den har stor betydelse för samhället och dess framtida förmåga till social sammanhållning. Om författarna Ove Sernhede är professor och verksam vid Centrum för Urbana studier, Göteborgs universitet. Han har sysslat med forskning om ungdomskultur sedan 1980-talet och har bland annat skrivit boken AlieNation is My Nation (Ordfront). Johan Söderman är lektor med inriktning mot ungdomskultur på Malmö högskola. För närvarande är han gästforskare på Columbia University, New York. Han disputerade 2007 med avhandlingen Rap(p) i käften, som handlar om hiphopkulturen, och driver nu ett forskningsprojekt om hiphoppens akademisering.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 159 kr